Žurka za otkrivanje pola

Sve je više različitih običaja koji preko uticaja zapadne kulture stižu i kod nas, a najzanimljiviji su svakako običaji vezani za najlepše događaje poput venčanja ili trudnoće. Osim popularne proslave “baby shower” koja je do skoro bila potpuno u suprotnosti sa sujeverjem prisutnim u mnogim našim krajevima da se za bebu ne kupuje ništa dok ne dođe na svet, sve češće parovi se odlučuju za još jednu proslavu dok traje ovo slatko iščekivanje, a koja se pravi kako bi se otkrio pol budućeg deteta.

Takozvani “gender reveal party”, odnosno žurka za otkrivanje pola organizuje se najčešće u domu budućih roditelja u prisustvu najbližih članova porodice i prijatelja. Postoji više različitih načina organizacije ovog događaja, ali je svakako najlepši ako ovom prilikom i budući roditelji saznaju pol svoj bebe. Sa sve zastupljenijim prenatalnim testovima koji se rade već u trećem mesecu trudnoće, pol se može saznati rano, iako je naravno svrha ovih testova da pokažu da je plod zdrav. Ukoliko žele da se iznenade na ovakvoj proslavi, budući roditelji mogu zamoliti lekara da rezultate testa, odnosno pol, umeto njima, javi nekom od članova porodice ili prijatelja. Tada na njima ostaje da smisle način na koji će ovo otkriti ostalima. Mogućnosti su velike. U ponudi domaćih prodavnica balona nalazi se i balon namenjen za ovu priliku koji je crne boje kako ne bi otkrio unutrašnjost koja je ispunjena sitnijim balonima u ružičastoj ili plavoj boji. Na proslavi budući roditelji buše ovaj balon, iz njega izlaze manji baloni i svojom bojom otkivaju da li će beba biti dečak ili devojčica. Na sličan način pol se može otkriti i razbijanjem pinjate, a možda najslađi način da otkrijete pol je da isečete tortu i otkrijete da li je njena unutrašnjost roze ili plava. Možete se odlučiti i za konfete ili dim u boji. A naravno, možete biti i originalni i sami smisliti kreativan način da zajedno za najbližima otkrijete pol svoje bebe.

Osim glavnog rekvizita koji otkriva pol, ova proslava se može dekorisati i drugim balonima, ukrasima i slatkim stolom sa ovom tematikom. Sve naravno mora biti u kombinaciji plave i roze.

Kako bi otkrivanje pola učinili zanimljivijim, možete organizovati i pogađanje u kome će svako od prisutnih prethodno otkriti da li misli da je u pitanju devojčica ili dečak. Ovo možete zapisati na tabli, ili se svako može odlučiti za plavu ili roze boju kojom će prstom ostaviti otisak na za to predviđenom platnu ili papiru. Na taj način se svi prisutni mogu podeliti u dva tima i “navijati” za dečaka ili devojčicu. Naravno, radovanje sledi bez obzira na to koji pol na kraju bude u pitanju. Ne treba zaboraviti da je dete najlepši dar i većini roditelja je nevažno kog će pola biti, tako da ovu proslavu treba shvatiti samo kao način zabave vezan za najslađe iščekivanje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: