Šta je baby shower?

Trudnoća je predivno stanje kako za mamu, koja željno iščekuje da upozna svoju bebu, tako i za ostale članove porodice i prijatelje koji se takođe veoma raduju bebinom dolasku na svet.

Svi znamo za “babine”, odnosno prvi odlazak u posetu bebi nakon 40 dana od njenog rođenja, kada joj darujemo različite simbolične poklone. A da li ste čuli za sve popularniji termin “baby shower”?

“Baby shower” se odnosi na proslavu koja se priređuje u čast trudnice i bebe koja samo što se nije rodila.

Ovaj događaj je već decenijama popularan u svetu, posebno u Americi, a i kod nas poslednjih godina buduće mame ga sve češće praktikuju. Zamišljen je kao ženska proslava koju organizuju bliske osobe iz okruženja buduće mame, a na kojoj je buduća mama domaćica. Dekoracija je obično prilagođena polu bebe, a sve gošće treba da pripreme poklone koji će bebu sačekati kada stigne na svet. Proslava treba da bude po ukusu mame, a prilikom organizacije treba voditi računa o lokaciji, hrani, piću, detaljima, ali i budžetu.

U prijatnoj atmosferi i druženju vode se ženski razgovori začinjeni sa mnogo smeha i zabave, nakon čega buduća mama otvara poklone. Cilj proslave jeste da trudnica oseti mnogo ljubavi i naklonosti koju će joj mama, sestre, bake, najbolje prijatelice poklanjati i da se pored punih ruku polona kući vrati zadovoljna, voljena i nasmejana.

Neizostvni deo zabave svakako jeste pravljenje instagramičnih fotografija koje možete podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, ali pre svega stvaranje uspomena kojih ćete se rado sećati.

Postoje i one sujeverne mame koje su bojažljive i retko se odlučuju za ovakvu proslavu jer ne žele bilo šta da prolavljaju dok beba ne stigne na svet i uvere se da je sve proteklo u najboljem redu.

Buduće mame, a da li vi pripadate tradicionalnom ili modernom tipu mama?

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: