Kako pametno kupovati na letnjim rasprodajama

Sezonske rasprodaje u našim omiljenim prodavnicama uveliko su u toku, a cene sve niže padaju, što nas mami, pa se neretko dešava da među šarenim rafovima kupujemo i stvari koje nam nisu zaista potrebne i komade koji često završe zaboravljeni na dnu ormana. Kako ne biste upali u ovu zamku, donosimo vam savete koji će vam pomoći da iskoristite sniženja za pametnu kupovinu.

Kupujte “basic” komade

Trendovi se brzo menjaju, pa komadi koje ćete kupiti ovog leta, sledećeg već možda neće biti aktuelni. Zbog toga iskoristite popuste da nabavite komade koji nikada ne izlaze iz mode. Po povoljnim cenama možete naći uvek aktuelne farmerke, bele majice, teksas šorceve, bele haljine, lanene pantalone i druge komade koje ćete moći da nosite i godinama kasnije.

Ne kupujte samo sezonske stvari

Modni brendovi u toku sezonskih sniženja često u ponudu ubace i preostale komade iz prethodnih sezona. Tako sada po povoljnim cenama možete naći i jakne, kapute, mantile, sakoe i druge komade koji će vam koristiti u jesenjim i zimskim mesecima. Iako na 30 stepeni verovatno ne razmišljate o novom zimskom kaputu, često se odlični modeli po niskim cenama mogu naći upravo u letnjim mesecima.

Isprobajte stvari pre kupovine

Iako su u toku sniženja najčešće velike gužve u prodavnicama i redovi ispred kabina, ne budite lenji već isprobajte komade koje ste izabrali jer ćete tek na taj način moći da procenite da li vam zaista odgovaraju i kako vam pristaju.

Ne budite impulsivni

Ovo je česta greška do koje dolazi kada nas ponese euforija zbog niskih cena, pa impulsivno kupujemo komade pre nego što smo razmislili da li su nam potrebni, da li nam dobro stoje, da li imamo sa čime da ih kombinujemo i da li ćemo ih zaista nositi. Uvek postavite sebi pitanje da li biste istu stvar kupili i da joj nije snižena cena i da li ćete imati sa čim da je nosite.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: