Saveti koji će vam olakšati kupovinu preko interneta

Poslednjih godina kupovinu u prodavnicama u velikoj meri zamenila je onlajn kupovina. Najveći lanci modne, ali i drugih sfera industrije, preusmerili su se na prodaju preko sajtova i zatvorili veliki broj prodavnica. U mnogim državama na Zapadu kupovina odeće, obuće, modnih dodataka, ali i namirnica, lekova, kozmetike, nakita, nameštaja, igračaka obavlja se iz udobnosti doma.

U našoj zemlji ova vrste kupovine zaživela je tek nedavno. Navike se postepeno menjaju, a mnogi su tek za vreme karantina otkrili njene prednosti. Sve je više brendova koji nude mogućnost onlajn kupovine iz naše zemlje. Ipak, neki još uvek zaziru od toga iz straha od prevare, usled nedovoljnog poznavanja uslova kupovine, mogućnosti zamene, povrata, cena dostave i carine. Zbog toga vam donosimo nekoliko saveta koji će vam olakšati kupovinu preko interneta.

Proverite identite prodavca

Kada kupujete preko interneta, uvek proverite kontaktne podatke sajta kako biste bili sigurniji da je u pitanju stvarni prodavac. Podaci koji bi trebalo da budu jasno navedeni uključuju: ime firme, adresu, broj telefona i adresu elektronske pošte ili kontaktni obrazac.

Proverite uslove kupovine

Uvek pročitajte uslove kupovine, gde bi trebalo da saznate i cenu poštarine, kao i rok za dostavu. Takođe, informišite se i o pravima kupaca koja uključuju mogućnost zamene i povrata.

Čitajte recenzije kupaca

Velike onlajn prodavce često na svojim platformama imaju odeljak za povratne informacije. To se radi kako bi novi klijenti mogli da se uvere da posluju sa firmom od poverenja i da su prethodne prodaje obavljene bez problema. U komentarima možete pročitati iskustva potrošača i saznati više o kvalitetu kupljene robe, na osnovu čega možete odlučiti da li ćete se upustiti u kupovinu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: