Najlepši laneni komadi sa letnjih sniženja

Kada je letnja moda u pitanju, jedna od ključnih stvari o kojoj treba voditi računa je izbor materijala. Kako bi koža mogla da diše u vrelim danima i kako biste izbegli iritacije kože do kojih može doći u kombinaciji visokih temperatura i veštačkih neprijatnih materijalima, veoma je važno da birate komade od prirodnih materijala.

Jedan od mnogima omiljenih prirodnih letnjih materijala je lan. U starom Egiptu glavna tekstilna sirovina bio je upravo lan. Najfinijim lanenim platnom omotavali su se kipovi bogova. Vlakno lana ubraja se među najjača prirodna vlakna, što ga čini najboljom sirovinom za konac i predivo za čipke. Na tržištu je naročito cenjen irski, belgijski i češki lan. Lan teže prima boju nego pamuk, pa se zbog toga najčešće ostavlja u prirodnoj ili u svetlim bojama. Svilenkastog je sjaja i vrlo čvrst. Kao i većina prirodnih materijala, lan se brzo i lako gužva, ali upravo je to pokazatelj njegovog kvaliteta. Što se više gužva, to su lanena vlakna višeg kvaliteta. Prirodne niti tkanine, dobijene iz dugih vlakana stabljike biljke, upijaju znoj sa kože i stvaraju taj omiljeni, laki, vazdušasti osećaj karakterističan za lan. Idealan je materijal za leto i jer je odlična zaštita od UV zračenja.

Letnja sniženja u našim omiljenim prodavnicama se uveliko u toku, pa smo potražili komade od ovog materijala. Pronašli smo sakoe, haljine, pantalone, suknje, jer se od lana može napraviti gotovo svaki odevni komad. Pogledajte ih u nastavku.

Zara

Mango

Stradivarius

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: