Šta sve treba da znate o avokadu

Avokado je tropsko voće koje raste u Srednjoj Americi i Meksiku. Ima brojna lekovita dejstva i zato je poželjno da ga redovno upotrebljavate u svojoj ishrani. Veoma je bogat vitaminima i mineralima, proteinima, kalijumom  i stoga štiti od mnogih bolesti, a sadrži i veliki procenat nezasićenih masti. Poboljšava rad srca, reguliše krvni pritisak, poboljšava vid, koristi se kod neprijatnog zadaha, podmlađivanja i hidriranja kože, čuva bubrege, štiti od raka dojke i prostate, a posebno je dobar za trudnice kod jutarnjih mučnina.

Avokado se koristi u pripremi slanih i slatkih jela, možete ga ubaciti u smuti napitke i salate, a u kombinaciji sa različitim namirnicama možete praviti najukusnije namaze. Ukoliko koristite avokado kao dodatak jelima, on postaje odličan antioksidant i na taj način čistite svoj organizam. Sirov je najzdraviji za upotrebu.

Zato ne budite lenji, počnite sa zdravim životom i već danas uvrstite u svoju ishranu ovu voćku. Budite umereni u upotrebi ove biljke, jer to što je zdrav, ne znači da ga možete u svoj organizam unositi u neograničenim količinama.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: