Praznici uz Šekspira u Narodnom pozorištu

Ove godine prvomajske praznike nećemo biti u mogućnosti da provedemo u prirodi sa prijateljima i porodicom, ali pronašli smo još jedan zanimljiv predlog za kvalitetno vreme kod kuće.

Narodno pozorište je od uvođenja vanrednog stanja ostalo verno svojoj publici kojoj predstave prikazuje strimingom na svom Jutjub kanalu svake večeri od 21 čas, a nedeljom i u terminu u 12 časova.

Od 30. aprila do 6. maja, publika Narodnog pozorišta moći će da uživa u delima velikog Vilijama Šekspira od 21 čas na zvaničnom Jutjub kanalu. Predstave koje će se emitovati su arhivski snimci, tako da će publika imati priliku da se seti nekih antologijskih scena i glumaca koji su obeleželi istoriju ovog pozorišta.

Večeras, 30. aprila gledaoci imaju priliku da vide legendarnog Mikija Manojlovića i njegovog Ričarda III u istoimenoj predstavi, u režiji Vide Ognjenović, ali i novu verziju istog naslova sa Igorom Đorđevićem, u režiji Snežane Trišić, koja će se emitovati 6. maja. Prvog maja na repertoaru je najveličanstvenija i najdublja tragedija Hamlet, sa Slobodanom Beštićem u naslovnoj ulozi, u režiji Ivane Vujić. Narednog dana, 2. maja emitovaće se balet Romeo i Julija Sergeja Prokofjeva.

Predstava Ukroćena goropad u režiji dr Vladimira Jevtovića, u kojoj su se prvi put na Velikoj sceni pojavile sadašnje zvezde Narodnog pozorišta Nataša Ninković, Nela Mihailović, Boris Pingović i Nebojša Dugalić na repertoaru je 3. maja. Veliki kompozitor Đuzepe Verdi, našao je svoju inspiraciju u drami Otelo i napisao muziku za spektakularnu operu, emotivnu i punu predivnih arija, koju je režirao Paolo Bajoko, a kojom diriguje Ana Zorana Brajović. Ova opera biće prikazana 4. maja. Predstava Henri VI u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića na repertoaru je 5. maja.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: