10 predloga za kvalitetno vreme kod kuće

Napolju se smenjuju proleće i zima, sneg i sunce, mame nas da izađemo iz svojih stanova, ali moramo se podsećati koliko je važno da budemo društveno odgovorni i ostanemo unutra. Iako biste verovatno radije sedeli u nekoj osunčanoj bašti ili se sankali sa decom, pokušajte da vreme provedeno u izolaciji iskoristite na najkvalitetniji način i posmatrajte ovu situaciju sa pozitivne strane jer konačno imate vremena za sve one stvari koje ste dugo odlagali. Donosimo vam 10 predloga kako da pametno iskoristite dane kod kuće.

SREĐIVANJE STANA

Vreme je za prolećno čišćenje. Po svemu sudeći, ovog proleća dosta vremena provešćemo kod kuće, pa sa čišćenjem i spremanjem krenite što pre kako biste nakon toga uživali u rezultatima svog rada. Očistite terasu i pripremite je za ispijanje kafe i čitanje knjiga. Sredite orman i sve fioke koje ste dugo odlagali. Rešite se nepotrebnih stvari koje vam zauzimaju prostor. Kada dovedete sve u red sigurni smo da ćete se osećati mnogo lepše u svom životnom prostoru.

ČITANJE

Sigurni smo da u svojoj biblioteci imate knjige koje već dugo želite da pročitate ali ne pronalazite vreme za njih. Sada konačno možete sve to da nadoknadite. Čitanje će vam pomoći i da popravite raspoloženje i skrenete misli sa briga.

FILMOVI I SERIJE

Konačno bez griže savesti možete provesti ceo dan gledajući omiljenu seriju. Potražite filmske klasike i one koji se bave aktuelnom temom. Edukujte se uz dokumentarce ili opustite uz komedije. Svakako će vam prijati.

DRUŠTVENE IGRE

Kada ste poslednji put igrali monopol ili riziko? Igrajte karte ili jamb. Ovo je odličan način da se cela porodica zabavi i provede kvalitetno vreme zajedno.

KUVANJE

Možda tokom radne nedelje nemate vremena da kuvate, ali sada čak i ako radite od kuće imate više vremena jer ga ne gubite na odlazak i dolazak sa posla. Sigurno ima mnogo recepata koje ste želeli da isprobate. Kuvanje je odlična aktivnost u kojoj može učestvovati više članova porodice. Potrudite se da jedete zdravo. Sada zaista nema izgovora za brzu hranu.

EDUKACIJA

Vreme kod kuće možete iskoristiti da se edukujete pomoću mnogobrojnih onlajn kurseva. Možete naučite nov jezik, da svirate neki instrument ili steći obrazovanje iz različitih oblasti poput programiranja, marketinga, dizajna.

VEŽBANJE

Na neko vreme moraćete da napravite pauzu od teretane ili grupnih treninga koje ste praktikovali. Ali kako ne biste zapostavili svoje telo u danima izolacije, vežbajte kod kuće. Na internetu možete pronaći različite treninge, izaberite onaj koji vam odgovara, a za koji vam je potrebna samo strunjača, par tegova i dobra volja.

KUĆNI TRETMANI ZA ULEPŠAVANJE

Uvedite nov ritual poput tople kupke uz čašu omiljenog pića i isprobajte tretmane za ulepšavanje. U našoj rubrici “lepota i zdravlje” možete pronaći mnogobrojne recepte za kreme, pilinge i maske koje možete napraviti od sastojaka koje imate u kuhinji. To što ne izlazite nigde nije izgovor da ne vodite računa o sebi.

HOBIJI

Konačno imate vremena da naučite da štrikate, da slikate, da ukrašavate predmete dekupažom, da pišete pesme, pravite nakit, otvorite blog, budete kreativni i radite sve ono što vas ispunjava.

SOLIDARNOST

U teškim vremenima posebno je važno biti čovek. Biti human, solidaran, pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Raspitajte se da li u vašoj zgradi ima starih osoba kojima je potrebno otići po namirnice ili prošetati psa. Prijavite se lokalnoj opštini kao volonter. Pozovite svoje roditelje, baku i deku, ne možete ih obilaziti ali im možete praviti društvo preko telefona. Preko poruka i društevnih mreža možete nekome ulepšati dan. Moramo držati distancu ali ostati povezani i biti ujedinjeni više nego ikada.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: