Premijera plesne predstave Grand Hotel

U Operi i teatru Madlenianum u nedelju 28. marta premijerno će biti izvedena plesna predstava Grand Hotel. Ovaj nesvakidašnji komad, u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića, ne prati ilustrativno istoimeni film, već se bavi vremenom i preispitivanjem likova zatvorenih u prostoru jednog hotela. Ova situacija slična je onoj kojoj smo i sami bili svedoci tokom dana izolacije. 

Pored sjajnih igrača u ovoj novoj, drskoj, zavodljivoj predstavi slučajni gosti Grand Hotela su i grupa statista koje predstavlju naše podsvesti ili vreme. U Grand Hotelu vreme je zaustavljeno u lepoti, zavodljivosti i erotici likova.

“Postojanje možemo da predstavimo kao koordinatni sistem: jedna beskonačna prava je vreme, druga beskonačna prava je mesto. Naš život je jedna jedina tačka u kojoj se te dve beskrajne prave susreću. Postojimo samo sada i ovde, tu smo samo privremeno, kao gosti velikog hotela. Cela ljudska vrsta je za nas samo naš brat, naša prijateljica, majka, ljubavnik, neprijatelj, poznanik – zapravo samo tih nekoliko desetina ljudi koji su u isto vreme slučajno gosti istog Grand Hotela koji je život sam.” – kaže reditelj predstave, Aleksandar Nikolić.

Muziku predstave je uradila Ana Krstajić, scenografiju Žorž Draušnik, a kostim Aleksandra Karović. Igraju Mojca Majcen, Branko Mitrović, Jakša Filipovac i Ognjen Vučinić.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: