Besplatan ulaz u Muzej Narodnog pozorišta tokom vanrednog stanja

Budući da se situacija sa koronavirusom stišava i život se polako vraća u normalu, neke od mera uvedene zbog epidemije biće olakšane, a biće dozvoljen rad mnogim institucijama i lokalima.

Muzej Narodnog pozorišta posle više od mesec dana 28. aprila otvorio je svoja vrata za posetioce. Muzej će raditi svakog dana od 11 do 16 časova, a posete će biti organizovane u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije, koje podrazumevaju da će i zaposleni i posetioci biti zaštićeni. Sve prostorije koje pripadaju Muzeju Narodnog pozorišta su dezinfikovane, a posetioci i zaposleni biće obavezni da nose maske i rukavice.

U Muzeju Narodnog pozorišta osim stalne postavke, moguće je posetiti i izložbu “Zvonimir Krnetić – nezaboravni tenor“ autora Dragana Stevovića, koja je otvorena 19. februara.

U pripremi je i postavka nove izložbe, koja će biti posvećena primabalerini Narodnog pozorišta i pedagogu baleta Jovanki Bjegojević. Otvaranje ove izložbe očekuje se početkom juna 2020. godine.

Narodno pozorište planira da uskoro otvori novi prostor u kome će svi ljubitelji pozorišta moći da kupe suvenire koji govore o umetničkom radu dugom 151. godinu i to iz sektora Drame, Opere i Baleta.

Ulaz u Muzej tokom vanrednog stanja je besplatan.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: