Dokumentarac “Groznica Ferante” u Beogradu, Subotici i Novom Sadu

O najmisterioznijoj Italijanki Eleni Ferante, čiji identitet ceo svet pokušava da otkrije dok sa oduševljenjem čita njene romane, već smo vam pisali. Zahvajujući megapopularnosti Napuljske tetralogije i misterioznom identitetu autorke, Ferante je postao globalna literarna senzacija. A sada nam stiže i dokumentarac o ovom fenomenu.

U okviru Nedelje italijanskog jezika u svetu, distributerska kuća “Five Stars”, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i izdavačka kuća “Booka” 20, 21, i 22. oktobra u Beogradu, Subotici i Novom Sadu organizuju specijalne projekcije dokumentarnog filma “Groznica Ferante”. Premijerama će prisustvovati reditelj filma Đakomo Durzi sa kojim će publika imati priliku da razgovara nakon projekcija.

Dokumentarac je sniman između Italije i Sjedinjenih Američkih Država. Film ne ide u potragu za identitetom nepoznate spisateljice, već se trudi da razotkrije tajnu fenomena njenog uspeha kod čitalaca širom sveta, od SAD preko Evrope i Indije, pa sve do Japana. Publika će imati priliku da vidi šta o tom fenomenu misle prevodilac En Fontejn i veliki savremeni pisci kao što su Džonatan Frenzen i Roberto Saviano.

U Beogradu će se u Dvorani Kulturnog centra Beograda održati dve projekcije u subotu 20. oktobra, sa početkom u 18 i 20 časova, a između projekcija organizovan je razgovor sa rediteljem. U nedelju 21. oktobra Subotičani će imati priliku da pogledaju ovaj film u 19 časova u bisokopu Eurosinema na Otvorenom univerzitetu, a u ponedeljak 22. oktobra u 19 časova film će biti prikazan u Kulturnom centru Novog Sada. Posle projekcija u Subotici i Novom Sadu takođe je organizovan razgovor sa rediteljem.

Posetioci će na projekcijama u sva tri grada uz poseban popust od 20 odsto moći da kupe knjige Napuljske tetralogije Elene Ferante objavljenje u Srbiji.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: