6 filmova u kojima će uživati ljubitelji gastronomije

Filmovi nam daju priliku da otputujemo u prošlost, budućnost, da obiđemo krajeve sveta u koje nikada nismo kročili, da upoznamo umetnike, državnike i naučnike kojima se divimo. Ukoliko volite da kuvate i uživate u ukusnim jelima, filmovi su način i da otkrijete nove specijalitete, zavirite u čuvene restorane i njihove kuhinje i otkrijete tajne velikih kulinara.

Pronašli smo 6 filmova u kojima će uživati svi ljubitelji gastronomije.

KUVAR

Ova komedija donosi nam priču o kuvaru koji iznenada daje otkaz u popularnom restoranu i otvara pokretni kiosk sa hranom kako bi nastavio kreativno da se izražava i popravio odnose sa svojom porodicom.

INDIJSKI ZAČIN NA FRANCUSKI NAČIN

Snimljen po istoimenom romanu, ovaj film otkriva nam šta se dešava kada se u Francusku doseli porodica iz Indije i otvori “restoran” nasuprot slavnog francuskog restorana sa Mišelin zvezdicom. Doći će do prisilnog mešanja potpuno različitih kultura, ali i recepata i začina.

DŽULI I DŽULIJA

Zasnovan na dve istinite priče, ovaj film prepliće živote dve žene razdvojene vremenom i prostorom koje povezuje ljubav prema kulinarstvu i francuskim receptima.

TAKO TO RADI GLAVNI KUVAR

Talentovani kuvar radi po lošijim restoranima čija klijentela nema razumevanja za njegove visoke kriterijume i kulinarske eksperimente. Slučajni susret sa njegovim uzorom, najslavnijim francuskim kuvarom, obojici otvara mogućnost za rešavanje problema, ali dovodi i do niza suludih situacija između dvojice kuvara.

BEZ REZERVACIJE

Ovo je romantična komedija o vrhunskoj i strogoj kuvarici koja vodi kuhinju u otmenom restoranu na Menhetnu čija perfekcionistička priroda biva testirana kada novi kuvar stigne u njenu ekipu. Njegova vesela i opuštena priroda, potpuno suprotna od njene, dovodi do međusobnog neslaganja, ali i očigledne hemije.

ZAGOREO

Ovaj film o šefu sa dve Mišelin zvezdice koji je imao sve i to izgubio zbog loših navika i reputacije lošeg momka donosi priču o najlepšim emocijama koje bude sva čula. Zadivljujuće zabavan i emotivan film priča je o ljubavi prema hrani, o ljubavi između dvoje ljudi, o snazi koju nosi druga šansa.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: