“BOEMSKA RAPSODIJA” STIGLA I U BEOGRAD

Premijera filma “Boemska Rapsodija” održana je u utorak, u Cineplexx Big-u, u Beogradu. Film režisera Brajana Singera prati priču grupe Queen, njen nastanak, kao i život njenog frontmena Fredija Merkjurija. “Boemska rapsodija” je spoj različitih žanrova- drame, biografije i mjuzikla, baš kao i istoimena pesma grupe Queen.

Pre početka projekcije filma, gledaoci su mogli da uživaju u izvedbi nekih od najvećih hitova ove grupe, “Bohemian Rhapsody” i “The show must go on”, od strane Viva Vox hora, što je bila odlična uvertira za ovaj emotivni film.

Film je najviše zainteresovao ljubitelje muzike, ali i one koji su nostalgični za nekim prošlim vremenom, vremenom kvalitetnije i raznovrsnije muzike koja je menjala svet, svirkama i milionski posećenim koncertima. Na samoj najavi filma piše “Jedina stvar impresivnija od njihove muzike, bila je njihov priča”. I zaista jeste tako.

Gledaoci su mogli mnogo da saznaju o životu Fredija Merkjurija, jednog od najboljih pevača svih vremena, kontraverzne ličnosti koja se nije uklapala u kalupe vremena u kojem je živeo i koji je uspešno rušio sve stereotipe. Prikazan je i njegov brak sa Meri Ostin, koja mu i je posle razvoda ostala najveća podrška i po njegovim rečima bila ljubav njegovog života. Lik Fredija Merkjurija tumači Rami Malek, koji je svojom izvedbom ostavio sve bez teksta. U filmu ima veoma malo fikcije. Uspešno je i prikazano kako se Fredi nosio sa svojom seksualnošću, ali i saznanjem da boluje od side.

Radnja filma prati nastanak najvećih hitova grupe Queen među kojima su “Bohemian rhapsody”, “Love of my life” i “We will rock you”, njihove uspone i padove i njihov put koji ih je od početka vodio ka sigurnoj slavi. Ova uzbudljiva priča o talentovanim muzičarima, pre svega prijateljima, koji su jedni drugima postali porodica, uspela je da rasplače i da nasmeje publiku u isto vreme. Članovi grupe Queen su kroz celu svoju karijeru pokušavali da uključe publiku u izvodjenje svojih pesama, a ko bude odgledao film znaće da su u tome i uspeli. Čak i kada su ih producenti odbijali jer ih nisu razumeli, publika ih je razumela.

Poslednjih skoro pola sata filma posvećeno je humanitarnom koncertu Live Aids, poslednjem velikom koncertu na kojem je Queen svirao u punom sastavu. Njihovo izvođenje trajalo je svega 20 minuta, ipak, poznavaoci muzike svrstavaju ga u 10 najbitnijih momenata u istoriji muzike.

“Boemska rapsodija” je jedan od onih filmova koje zaista vredi pogledati. Glumci, među kojima su, pored Rami Maleka, Ben Hardi, Gvilin Li, Džo Mazelo i Lusi Bointon, premašili su sva očekivanja.

Bohemian rhapsody will rock you!

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: