Saveti za opuštanje kod kuće nakon naporne radne nedelje

Petak je dan kome se svi zaposleni raduju i koji sa nestrpljenjem išekuju. Osim što označava kraj radne nedelje, svi ga volimo zato što je uvod u vikend.  Radna nedelja ponekad zna biti prilično naporna, ispunjena mnoštvom obaveza i zadataka, često praćena stresom. Zimsko računanje vremena ujedno znači i kraće trajanje dana, pa je verovatno da ćete nakon završenog posla jedva čekati da odmorite. 

Postoji mnogo načina da ugodite sebi i sami najbolje znate šta vam najviše prija. Mi smo tu da vas podsetimo da je sreća u malim stvarima i pripremili smo za vas savete kako da provedete petak veče, ali i bilo koji dan nakon posla, kako da se opustite, odmorite i budete spremni za uživanje u vikendu.

Uživajte u toploj kupki

Topla kupka osim što će vas ugrejati u hladnim danima, opustiće vaše mišiće i osloboditi vas stresa, a ima i lekovita svojstva na vaš organizam. Napunite kadu vodom, dodajte eterična ulja, napravite penu, pustite svoju omiljenu muziku i meditirajte.

Gledajte film ili čitajte omiljenu knjigu

Gledanje zanimljivog filma ili uživanje u čitanju omiljene knjige u prijatnoj kućnoj atmosferi je jedan od načina da se opustite. Izaberite neko lagano štivo ili pogledajte komediju koja će vas nasmejati do suza. Ne zaboravite, za zdrav i kvalitetan život potrebno je da se iskreno smejete makar 15 minuta dnevno.

Danas neka drugi za vas pripreme hranu

Danas nemojte da kuvate. Planirajte nakon posla da svratite do restorana kako biste kupili hranu ili je jednostavno poručite dostavom na kućnu adresu. Iako ste možda od onih osoba koje uživaju u kuvanju, danas ne trošite vreme na to.

Vežbajte

Ima onih ljudi koje opušta vežbanje tela i to je logično jer se fizičkom aktivnošću izbacuje negativna energija i nagomilani stres. Ako radite kancelarijski posao, onda je jasno da više od pola dana provedete sedeći, a to može izazivati jake bolove u leđima. Ne budite lenji, uključite neki od programa na internetu i vežbajte u “društvu”, maksimalno se oznojite i sigurno ćete se osećati bolje nakon treninga.

Meditirajte

Pronađite muziku za meditaciju, a možete i bez nje, zauzmite udoban položaj, izbacite sve iz glave, skoncetrišite se na disanje i gledajte u praznu tačku na zidu. Naučno je dokazano da meditacija poboljšava rad srca, snižava povišen krvni pritisak, pojačava imunitet, ali i lučenje serotonina (hormona sreće) koji čini da se osećamo zadovoljno i pozitivno. Nije loše s vremena na vreme da se isključite iz realnosti i zaboravite na sve brige i obaveze. Prijaće vam.

Popijte šolju toplog čaja ili čašu omiljenog vina

Nema lepšeg načina da završite dan, razmislite i napravite plan o tome kako ćete provesti vikend pred vama i mirno utonete u san od šolje toplog čaja ili čaše omiljenog vina. 

Sve ove savete možete primenjivati i u drušvtu partnera, a ako imate decu zamolite bake, deke ili tetke da ih danas pričuvaju, a mogu i da prespavaju kod njih. Prijaće vam da se na kratko isključite iz svakodnevne rutine i odmorite od svega.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: