49. Fest – Povratak u budućnost

Predstojeći, 49. Međunarodni filmski festival – FEST, održaće se od 7. do 16. maja 2021. pod sloganom “Povratak u budućnost” sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope. Prvobitno je bilo planirano da se održi od 2. do 11. aprila, ali je termin pomeren zbog nepovoljne epidemiloške situacije u zemlji.

Publika će imati priliku da pogleda više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina u bioskopskim salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a.

Na svečanom zatvaranju FEST-a, 11. aprila u Sava Centru premijerno u Srbiji biće prikazana nova, premontirana verzija filma “Kum 3” legendarnog reditelja Frensisa Forda Kopole, nastala povodom tridesetogodišnjice od prvog prikazivanja ovog ostvarenja. Poslednje poglavlje sage o porodici Korleone dobilo je i nov naziv “Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleonea” kojim Kopola odaje počast piscu i scenaristi Mariju Puzu, a uključuje naslov koji su prvobitno namenili za treći deo “Kuma”. Za potrebe nove verzije, Kopola je napravio nov početak i kraj filma, i prepakovao određene scene, kadrove i muziku.

Jedna od programskih celina, “FEST-ovih 50” biće posvećena kultnim filmovima koji su obeležili prethodne edicije festivala. U okviru ove selekcije, u velikoj dvorani Sava Centra biće prikazano devet ostvarenja u susret jubileju koji nas očekuje sledeće godine koja će biti u znaku 50. Festa.

FEST će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: