Beogradska pozorišta prelaze na internet

Samoizolacija je najpopularnija reč ovih dana. I najpametnija stvar koju možete uraditi kako biste sačuvali svoje, zdravlje svojih bližnjih, ali i svih ugroženih grupa, kao i opstanak zdravstvenog sistema naše zemlje. Ležanje na kauču i odmaranje ne deluje kao težak zadatak, ali može postati i izazov, jer je osim fizičkog, važno sačuvati i mentalno zdravlje. Zbog toga su se mnoge institucije koje se bave kulturom i umetnošću u našem glavnom gradu odlučile da izađu u susret svojoj publici i u ovim teškim danima svoj sadržaj ponude na internetu.

Narodno pozorište u Beogradu je povodom prekida igranja predstava pred publikom organizovalo besplatan striming svojih operskih, baletskih i dramskih predstava. Prva predstava koja je na repertoaru već večeras 18. marta sa početkom u 21 čas je komedija “Bela kafa” Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića. Publika predstavu može gledati preko sajta Narodnog pozorišta ili njihovog Jutjub kanala. Svake večeri u isto vreme (u 21 čas) na isti način možete gledati nove predstave. Sutra 19. marta nas očekuje balet “Žizela”, u petak 20. marta na repertoaru je prva izvedena srpska opera “Na uranku”, opera Stanislava Biničkog, u subotu 21, marta balet “Ko to tamo peva”, u nedelju 22. marta čuvena komedija Branislava Nušića “Gospođa ministarka”, u ponedeljak 23. marta balet P. I. Čajkovskog u koreografiji Konstantina Kostjukova “Krcko Oraščić”, a u utorak 24. marta opera Petra Konjovića “Koštana”.

Ovoj akciji pridružilo se i pozorište “Atelje 212” koje takođe prelazi na internet kako bi i tokom uvedenog vanrednog stanja u Srbiji bilo sa svojom publikom i kako bi im omogućili da uživaju u divnim predstavama i ulopšalo im dane koje provode u svojim domovima. Svakog utorka, četvrtka i subote na Fejsbuk kanalu ovog pozorišta emitovaće se snimljene predstave u terminima od 20 časova. Prva predstava emitovana juče je “Razvojni put Bore Šnajdera”, a sutra 19. marta na repertoaru je “Kralj Ibi”, dok nas u subotu 21. marta očekuje “Ranjeni orao”.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: