5 kreativnih dečijih igara za dane u izolaciji

Budući da se svet suočava sa globalnim širenjem koronavirusa, pažnja ljudi je potpuno usmerena na novonastalu situaciju. Preko noći su nam se životi, navike i rituali promenili, a svako od nas se na različite načine bori sa problemima koji su nas zadesili. Uprkos svemu tome nijednog trenutka ne smemo zaboraviti koliko snažne mentalne posledice ovo stanje može ostaviti na naše najmlađe, s toga često razgovarajte sa njima, ukoliko su zreli da vas razumeju i pružajte im što više ljubavi i pažnje, a ukoliko su mali zasigurno će uživati u igranju i vremenu provedenom sa svojim roditeljima.

Trudite se da svedete upotrebu tableta, televizora i mobilnih telefona na najmanju moguću meru, a vreme za igru koristite što kreativnije i kvalitetnije. U nastavku vam donosimo 5 zanimljivih dečijih igara namenjenih različitim uzrastima u kojima će uživati cela porodica.

DŽINOVSKI X/O

Od izolir trake na podu napravite velika polja za igru, a na okruglim kartonskim tanjirićima flomasterom nacrtajte znakove X i O i igra može da počne.

KRPENE LUTKE

Mnogima od nas krpene lutke bile su omiljene igračke i prva asocijacija na detinjstvo. Zar ima lepše uspomene od one koju ste zajedno stvorili sa svojim voljenim osobama? U ovoj igri će se beskrajno zabavljati svi članovi porodice, a za njihovu izradu vam je potreban materijal koji verovatno već imate u kući. Ukoliko niste sigurni kako da ih napravite, uvek možete pronaći zanimljive ideje na internetu.

PRESLIKAVAJTE PREDMETE IZ KUĆE

Dopustite detetu da izabere predmet iz kuće po želji (naravno ukoliko se sa njim ne može povrediti i ukoliko odgovara veličini papira), potom neka dete precrta predmet na papir, a nakon toga neka ga oboji. Ukoliko je dete malo pomozite mu oko precrtavanja.

PONOVI OBRAZAC

Pripremite čepove u boji, a zatim nacrtajte šeme koje dete treba da ponovi, stavljajući čepove na tačno određeno mesto (potreban vam je beli papir na kom ćete flomasterom nacrtati praznu šemu, kao i šemu u kojoj ćete šetarom nacrtati krugove koje ćete potom obojiti bojama čepova ), potom detetu dajte praznu šemu gde će postaviti čepove kao na primeru koji ste pripremili. Ovom igrom dete će razvijati opažanje, zaključivanje, koncentraciju i koordinaciju ruka – oko.

OBLICI OD TESTA

Deca, posebno devojčice, vole da oponašaju svoje mame kada su u pitanju kućni poslovi, zbog čega će im ova igra duže vreme držati pažnju. Umesite testo, pripremite oklagiju, modle za kolače, malo brašna i pustite mališane da razvijaju maštu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: