Slatkoteka – mesto gde žive najukusnije krofne

Ako pomislite na najdraže trenutke detinjstva, na bakinu kuhinju i najlepše poslastice, sigurni smo da će vam jedno od prvih sećanja biti krofne, one prave domaće, koje su bake sa najvećom ljubavlju za vas pripremale. Upravo takav doživljaj nosimo iz nevelikog, ali beskrajno simpatičnog i šarmantnog lokala u Višnjićevoj ulici, u srcu Dorćola, u kome je osoblje koje pravi i prodaje ove senzacionalne krofne, ništa manje simpatično i ljubazno. I pronaći ćete baš onakve, kao krofne naših baka, samo u mnogo različitih ukusa. I Novosađani imaju prilike da uživaju u krofnama, u bajkovitoj Slatkoteci, koja se nalazi u ulici Katolička porta.

Verujemo da su mnogima od vas asocijacije na krofne i plaža, miris mora i slatki trenuci koje smo obožavali. E pa niste jedini. Tu su Tijana i Miloš, tvorci krofnastog carstva, prve specijalizovane radnje za prodaju krofni u Beogradu.

“Ideja za prodavnicu krofni nastala je na jednom od naših letovanja. Na plaži smo imali prilike da uživamo u krofnama sa nutelom. U Beogradu u tom trenutku nije postojalo nijedno slično mesto za kupovinu ove poslastice, tako da je Slatkoteka nastala potpuno spontano, iz želje da se oživi “bakina krofna”, kojoj smo se u detinjstvu radovali kad god se nađe na slatkom stolu.” ispričala nam je šarmantna Tijana.

Paleta slatkih i slanih ukusa je veoma bogata. U ponudi postoji više od 50 različitih ukusa, pored tradicionalnih, preko modernih krofni, ali i specijalna sa dvadestčetvorokaratnim zlatom, koja može biti fantastičan poklon.

“Poklon pakovanje predstavlja elegantnu kutiju sa ručkom i posvetom. Nekada smo u znak pažnje ili zahvalnosti nosili čokoladu na poklon, a sada za rođendane, proslave i druge nama bitne događaje možemo odneti i 6 ukusnih krofni. U ponudi postoje i stikeri koji se mogu zalepiti na bilo koje mesto na kutiji, pa se tako “volim te” i “izvini” sada izgovara na jedan nov, krofnastiji način.” poručila nam je Tijana.

Za sve krofnoljubitelje koji kupe 5 krofni, 6. je gratis. Svake godine se bira krofna koja je među krofnoljubiteljima pokupila najviše simpatija. Prošlogodišnji favorit bila je Kinder krofna, dok su za ovu godinu ušle u uži krug Mamma Mia, Tviksolina i Slatkoteka 3. U decembru se organizuje glasanje na društvenim mrežama gde će biti proglašen pobednik za 2018. godinu.

Pastelne boje su ispunile ovaj bajkoviti kutak, stvarajući utisak da detinjstvo nikada ne prolazi. A i ako osetite da prolazi, prošetajte do Slatkoteke po svoju omiljenu krofnu, a onda ćete zauvek biti osvojeni i iznova ćete se vraćati na ovo mesto.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: