U četvrtak počinje Beogradski džez festival

Beogradski džez festival pod sloganom “Bez granica/No Limits” održaće se po 34. put od 25. do 29. oktobra. Tradicionalno će svake večeri koncertni program biti dupli (u Domu omladine Beograda i Kombank dvorani), uz učešće više od 20 sastava i solista sa svetske i domaće scene.

Domaćem sastavu Fish in Oil pripašće čast da otvori festival. Oni su predvodnici savremenog zvuka u našoj zemlji, a premijerno će izvesti program sa četvrtog studijskog albuma, uz jednog izuzetnog gosta iz inostranstva: čuvenog američkog avangardnog gitaristu Marka Riboa.

Među najatraktivnijim učesnicima su velike zvezde savremenog džeza. Kurt Eling je vodeći džez pevač na svetu u poslednje dve decenije. U Beogradu će predstaviti novi album The Questions, vrhunsku mešavinu džeza, muzike Brodveja i obrada himni rokenrola – pesama Boba Dilena, Pola Sajmona i Pitera Gebrijela.

Sa Kube stiže gigant tamošnjeg džeza, virtuoz na klaviru Čuča Valdes i njegov Jazz Batá projekat.

Pravi hit na evropskoj sceni ove godine biće sastav dve neosporne džez legende: Enriko Rava kvintet sa specijalnim gostom Džoom Lovanom.

Po prvi put u novijoj istoriji Beogradskog džez festivala, u glavnom programu 34. izdanja učestvuju gosti iz nekoliko dalekih zemalja sa jakim džez scenama. Južnokorejka Jun Sun Na, dobitnica nagrade ECHO za najbolju svetsku džez pevačicu, izvešće originalan omaž raznovrsnim muzičkim uticajima iz SAD.

A apsolutno prvi put na festivalu- nastupiće i jedan u celini ženski sastav, oktet pod vođstvom nemačke pijanistkinje Julije Hulsman.

Pojedinačne ulaznice, kao i komplet ulaznica za ceo glavni program u prodaji su na blagajnama Doma omladine i Kombank dvorane, kao i preko Eventim mreže.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: