5 razloga zbog kojih se radujemo čarobnoj jeseni

Jesen nam je stigla, a pored najlepših boja i pejzaža sa sobom nam je donela pregršt razloga da joj se radujemo i dočekamo je sa osmehom na licu. Iako su mnogi tužni zbog kraja leta, često zaboravljaju da nam svaki kraj donosi novi početak.

Iako dani kraće traju i često su obeleženi hladnim i kišnim vremenom, ovo godišnje doba ima svoje čari. U nastavku vam otkrivamo 5 razloga zbog kojih ćete zavoleti jesen ukoliko je do sada niste voleli.

Jesenje šetnje

Ima li išta lepše od šuškanja opalog lišća pod vašim stopalima i stiska ruke voljene osobe? Visoke letnje temperature su iza nas i jesen je pravo vreme da uživate u prijatnim šetnjama kad god vam obaveze dozvole. Na vama je da odlučite da li ćete u šetnju krenuti sami ili u kvalitetnom društvu.

Modna inspiracija

Čini se da nijedno godišnje doba nije inspirativno kao jesen, posebno kada je moda u pitanju. Septembar je pravo vreme za šoping kako bismo osvežili svoj garderober i nabavili sve komade koji su nam potrebni za predstojeći period. Zahvalni smo jeseni koja nam pruža mogućnost slojevitog oblačenja, različitih materijala, krojeva i dezena.

Bogate tezge na pijacama

Sa dolaskom jeseni stižu nam i najlepše boje voća i povrća na obližnje pijace. Tezge su prepune ukusnih plodova, što verujemo veseli ljubitelje zdrave ishrane koji znaju koliko je važno iskoristiti sve blagodeti ovog godišnjeg doba.

Filmovi i knjige

Jesen je idealno vreme da se ušuškate ispod toplog ćebeta i uz šolju čaja ili nekog drugog toplog napitka pogledate omiljeni film ili pročitate dobru knjigu. Ovo je jedan od razloga zbog kog se najviše radujemo magičnoj jeseni.

Kuvanje

Miris jabuka sa cimetom i pečenih bundeva prva su i jedna od najdražih asocijacija na jesen. Brojni zaljubljenici u kuvanje uživaće pripremajući ukusna jesenja jela i poslastice za svoju porodicu i prijatelje provodeći vreme u udobnosti svoga doma.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: