Finjak – najslikaniji zagrebački kafić

Ukoliko uskoro planirate da posetite Zagreb, donosimo vam predlog za kafić koji ne smete propustiti da posetite.

Zahvaljujući društvenim mrežama, čini se da svet postaje sve manji, a mesta, proizvodi i lokali koji se “dobro slikaju” postaju poznati i popularni i hiljadama kilometara dalje. Jedan zagrebački kafić sigurno duguje instagramu popularnost koju je stekao jer teško je pronaći Zagrepčanku, ali i gošću ovog grada koja je propustila da ga poseti i naravno u njemu napravi fotografiju.

Zagreb poslednjih godina ima sve bolju gastronomsku ponudu i privlači nas novim lokalima, od kojih se svakako izdvaja najšarmantiji kafić – Finjak. Skriven od gradske gužve, zavučen u dvorištu u Vlaškoj ulici, svoje mesto je pronašao lokal koji nas oduševljava svojim enterijerom. Pomislićete da ste ušli u dvorski salon prepun antikviteta i nećete znati na koju stranu pre da se okrenete. Sa plafona vise lusteri prepuni kristala, na zidovima su stari ramovi i ogledala, a na stolovima zanimljive lampe, cvetne šoljice i izrezbarene čaše. Ovakav ambijent ne čudi ako znate da kafić drži porodica koja je prethodno držala antikvarnicu. Sve ćete to saznati uz kafu u razgovoru sa ljubaznim osobljem.

Ubrzo ćete shvatiti da je ovo mesto mnogo više od fotogeničnog kafića. Osmišljen sa idejom da prenese duh starih vremena i opuštene atmosfere u kojoj se nekad živelo, ovaj lokal je nostalgična i romantična oaza. Kada se svemu dodaju francuski čajevi ili topla čokolada, nećete poželeti da izađete iz njega.

Finjak je za nekoliko godina postojanja prošao kroz nekoliko izmena enterijera, što je garantovalo ponovno okupljanje blogerki kako bi se napravile nove instagram fotografije. Dekoracija lokala menja se i sa godišnjim dobima, tako da vas uvek očekuje nešto novo.

Predlažemo vam izlet do Zagreba, pečeno kestenje i kuvano vino u Finjaku (za koje tvrde da je najbolje u gradu, a ko smo mi da se ne složimo) i naravno, garantujemo uspešno slikanje i mnogo lajkova.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: