Vreme je za praznično dekorisanje doma

Stigao nam je decembar, mnogima omiljeni mesec koji nas asocira na praznike, poklone, proslave, druženja, šljokice, toplinu i radost. Ove godine praznike ćemo provesti drugačije nego što smo navikli, ali upravo zbog toga što ove jeseni i zime kod kuće provodimo puno vremena, mnogi su odlučili da ranije počnu sa novogodišnjim dekorisanjem doma. Kako bismo se u svom prostoru osećali prijatno, važno je da bude sređen, a praznici koji nam idu u susret odlična su prilika da u stanove unesemo boje, ukrase, lampice, šarenilo i napravimo sopstvenu bajku iz koje nećemo ni želeti da izlazimo.

Čini nam se da je ove godine u ponudi više raznolikih ukrasa nego ikada, ali i da su svi zbog situacije u kojoj se nalazimo i slobodnog vremena rešili da otkriju svoju kreativnu stranu.

Osnovni element kada je u pitanju novogodišnje uređenje svakako je jelka. Ukoliko planirate da se ove godine ponovite jelkom, u ponudi možete pronaći veliki izbor različitih dimenzija i oblika. Već nekoliko sezona vlada trend snežnih jelki, a ukoliko izaberete bogatu jelku ukrašenu belom bojom, osim lampica neće joj ni biti potrebni drugi ukrasi. Ukoliko ipak volite da dekorišete jelku mnoštvom ukrasa, možete izabrati kombinaciju boja po svom ukusu. Ipak, čini se da se nakon nekoliko godina vladavine pastelnih tonova, ove zime vraćamo klasici i crvenoj boji koja će dominirati novogodišnjim dekoracijama.

Jedan od razloga povratka tradicionalnoj crvenoj leži i u velikoj popularnosti crvenih figura Krcka Oraščića, koji su još prošle zime postali trend, međutim ove godine možete u svakoj radnji koja prodaje ukrase pronaći veliki izbor figura u različitim dimenzijama i kombinacijama boja. Uz Krcka Oraščića, nezamenljive su figure Deda Mraza, Irvasa i Sneška Belića.

Odličan dodatak jelci je pletena korpa koja će sakriti plastično postolje jelke i uz koju će sve figure, ali i pokloni izgledati još lepše. Možete se odlučiti i da jelku postavite na mali tepih, kako bi celokupan doživljaj bio još topliji i ušuškaniji.

Osim obavezne jelke, dom možete dodatno ukrasiti girlandom koja može stajati na komodi za televizor, uokviriti ogledalo, kamin, lukove, gelendere, prozore, vrata, biblioteku ili šta god poželite.

Novogodišnja dekoracija ne može se zamisliti bez venčića za vrata i aranžamana za sto. U velikoj ponudi boja, veličina, oblika i detalja sigurno ćete pronaći neki prema svom ukusu, ali uz malo truda možete napraviti i svoj unikatni venčić ili aranžman. Potrebno vam je malo volje, strpljenja, grančica, šišarki i ukrasa. Na intrenetu možete pronaći tutorijale uz pomoć kojih ćete praznicima dati svoj pečat. U ovaj projekat možete uključiti i decu i ostale članove porodice i tako uživati u zajedničkom vremenu i rezultatu porodičnog truda.

Ne zaboravite na lampice koje će kada padne mrak učiniti atmosferu u domu čarobnom, a ovom utisku posebno će doprineti i sveće. Bez obzira da li se odlučite za mirišljave sveće, da li će one biti deo aranžmana ili odvojena dekoracija na svećnjaku, uneće posebnu toplinu u vašu novogodišnju bajku.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: