Priredite savršenu kućnu žurku

Još iz detinjstva, preko srednjoškolskih i studentskih dana, najbolji provodi koje pamtimo vezani su za udobnost doma, malu grupu odabranih prijatelja i atmosferu koju ne može da pruži nijedan klub ili kafana. Sa dolaskom hladnih meseci, sve češće ćemo birati da svoje slobodno vreme provedemo kod kuće, a bez obzira da li u narednom periodu imate neki povod za slavlje ili samo želite da priredite druženje za svoje prijatelje, donosimo vam savete kako da kod kuće organizujete savršenu žurku.

Odaberite zvanice

Koja god proslava da je u pitanju, jedna od prvih stvari od koje treba krenuti prilikom planiranja je spisak gostiju koje planirate da pozovete. Kada su u pitanju kućne žurke, po pravilu je broj zvanica manji. Prilikom izbora gostiju vodite računa o tome da li se oni međusobno poznaju, da li će imati zajedničkih tema i da li će im biti prijatno u međusobnom društvu. Izbor broja gostiju zavisi od toga da li želite da napravite večeru, neobavezno druženje sa igranjem društvenih igara ili pravu žurku na kojoj nije potrebno da svaki gost ima mesto za sedenje.

Pripremite posluženje

U zavisnosti od vrste proslave i broja gostiju, zavisi i kakav će biti tip posluženja. Ne morate se opterećivati komplikovanim jelima, već možete pripremiti ili naručiti zanimljive grickalice. Napravite slane ražnjiće ili one od voća, kanapee ili peciva. Možete zamoliti goste da svako pripremi i donese neko jelo kako sav teret ne bi bio na domaćinu. Ne zaboravite da pripremite dovoljno pića. Ukoliko je neko od vaših gostiju majstor za pravljenje koktela, zamolite ga da te večeri priprema piće za vas i vaše goste, a vi pripremite sve potrebne sastojke i ne zaboravite na dekoraciju za koktele.

Dekorišite prostor

Kako biste svoj stan ili kuću na jedno veče pretvorili u idealan prostor za žurku, biće mu potrebne izvesne izmene. Ukoliko se spremate za ludu žurku, najbolje je da vredne i osetljive predmete poput lampi, vazi i dragocenih ukrasa sklonite kako se ne bi dogodila neka nezgoda koja bi svima pokvarila zabavu. Prostor možete dekorisati balonima, natpisima i drugim ukrasima u skladu sa temom. Ukoliko pripremate večeru za prijatelje ukrasite sto svečanim stolnjakom, svećnjakom i cvećem.

Pripremite zabavu

U zavisnosti od tipa proslave, zavisi i šta priprema za nju podrazumeva. Dobra plejlista ključan je preduslov za uspešnu žurku. Možete pripremiti i različite rekvizite za fotografisanje koji uvek zabave goste. Zamolite prijatelja koji svira gitaru da je ponese i uživajte u zajedničkom pevanju omiljenih hitova. Ukoliko planirate mirnije veče, možete pripremiti društvene igre koje ćete igrati sa prijateljima i uživati u smehu i zabavi koje ovakav vid druženja donosi.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: