Kako da priredite nezaboravnu novogodišnju proslavu

Verovatno vam je u prethodnim nedeljama već nekoliko puta postavljeno to najveće decembarsko pitanje “Gde ćeš za Novu godinu?” i možda ste već i rezervisali mesto na kome ćete provesti najluđu noć. U ponudi je veliki broj restorana, klubova, kafića, trgova, različitih vrsta muzike, menija i atmosfera, tako da se može pronaći nešto za svačiji ukus i džep.

Ipak, ukoliko niste ljubitelji ovakve vrste provoda i radije biste Novu godinu dočekali u intimnijoj atmosferi okruženi odabranom grupom najdražih, doček možete organizovati u toplini i udobnosti svog doma. Možda želite da izbegnete veliku gužvu, troškove, zagušljiv prostor i smrzavanje čekajući taksi u ranim jutarnjim satima. Međutim, i u svom stanu možete prirediti proslavu koja će biti jednako elegantna, glamurozna i zabavna kao da se nalazite u ekskluzivnom hotelu, zapravo mnogo zabavnija i opuštenija jer ste samo među svojim prijateljima. Donosimo vam savete kako da to ostvarite.

Da biste stvorili svečanu i elegantnu atmosferu u svom domu, potrebno je da on bude dekorisan u duhu praznika. Iskoristite što više ukrasnih lampica jer je osvetljenje jedan od glavnih sastojaka savršenog ambijenta. Osim svetiljki, svečanoj atmosferi doprineće ukrasne sveće koje možete postaviti po stanu.

Posebnu pažnju obratite na dekorisanje trpezarijskog stola. Porodica i prijatelji najčešće se okupljaju upravo za stolom, posebno u vreme praznika. Uz ukusne specijalitete, šampanjac ili piće po vašem ukusu, uživaćete u razgovoru sa najmilijima, a praznični stolnjak, elegantno posuđe, ukrasne salvete i aranžman na stolu učiniće da se osećate kao u omiljenom restoranu.

Unapred pripremite jelovnik. S obzirom da se radi o najsvečanijem danu u godini i da se praznična trpeza priprema danima ranije, na vreme obezbedite sve što vam je potrebno kako ne biste morali u poslednjem trenutku da dokupljujete namirnice u gužvama u supermarketima. Ukoliko naručujete hranu, takođe to uradite unapred da ne biste ostali bez željenih jela.

Pripremite plejlistu. Doček Nove godine ne može da se zamisli bez dobre muzike koja je glavni sastojak uspešne žurke. Kako ne biste u toku večeri razmišljali o tome, unapred pripremite listu pesama uz koje ćete đuskati u najluđoj noći.

Nabavite rekvizite. Doček Nove godine podrazumeva i prsklalice, konfete i vatromete koje ćete upaliti u ponoć. Možete pripremiti i zanimljive rekvizite za fotografisanje koji će vam pomoći da napraviti nezaboravne uspomene.

Doterajte se. Mnoge žene ne vole da praznike provode kod kuće jer ih to asocira na dugotrajno kuvanje i pripremanje hrane, pranje sudova, čišćenje stana i ostale kućne poslove. Krenite sa pripremama na vreme. Delegirajte obaveze. Uključite ukućane u pripremanje proslave, a sa gostima dogovorite da svako donese nešto od hrane ili pića. Izaberite svečanu haljinu koju ćete poneti ove noći i na vreme zakažite frizera i manikir. Završite sa pripremama dan ranije ili 31. pre podne kako bi vam ostalo dovoljno vremena da se doterate. Pustite omiljene novogodišnje pesme i uživajte i u procesu pripreme. Ne želite da goste dočekujete nervozne i nezadovoljne što niste sve stigle na vreme. To što proslavljate Novu godinu kod kuće ne znači da treba da budete u trenerci. Stavite nakit i omiljeni parfem, jer kada budete lepe sebi i zadovoljne sobom, uživaćete u svemu što ste pripremile, u čarobnoj noći sa porodicom i prijateljima i ući radosne u Novu godinu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: