Otkrijte zanimljivosti o božićnim i novogodišnjim običajima na onlajn predavanju

Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac i Istorijski zabavnik u ponedeljak 4. januara u 20 časova organizuju prvo ovogodišnje onlajn predavanje na temu “Poreklo božićnih i novogodišnjih običaja”. 

Mnogi među nama primenjuju običaje u vezi sa ovim praznicima iako im ne znaju poreklo. Lako vam se može dogoditi da vam deca postave pitanje na koje ni sami ne znate odgovor. Zato je ovo predavanje odlična prilika da porodično otkrijete zanimljivosti u vezi sa običajima i možda naučite neki novi koji ćete primeniti za predstojeći Božić.

Zašto se za Novu godinu kiti baš jelka, a ne na primer vrba ili lipa? Zašto se slavi Nova godina? Kako je nastao Deda Mraz i zašto baš on donosi poklone? A gde je tu Božić Bata? Zašto se na Badnji dan pali badnjak? Ko je položajnik? Zašto neki Božić slave 7. januara, a neki 25. decembra?

Odgovore na ta i druga pitanja saznaćete upravo na ovom predavanju.

Predavanje će održati Aleksandra Bogdanović, master novinarstva koja se već dugi niz godina bavi istorijskim temama. Osnivač je Fejsbuk i Instagram grupe Istorijski zabavnik koje zajedno broje preko 200 hiljada pratilaca. Septembra 2019. godine pokrenula je i sajt Istorijski zabavnik na kome svakodnevno objavljuje tekstove o zanimljivostima iz svetske i domaće istorije i koji je ove godine po izboru magazina “PC press” proglašen za najbolji u Srbiji u kategoriji Kultura i obrazovanje.

Prijava za predavanje je obavezna i možete je naći na linku


Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: