Najlepše venčanice sa filmskog platna

Venčanica – haljina o kojoj maštaju devojčice, koja svaku devojku pretvara u princezu i čijem izboru se posvećuju meseci i godine.

Još uvek pamtimo fotografije Grejs Keli u njenoj bajkovitoj venčanici, a o venčanicama današnjih zvezda nagađa se od dana veridbe, i priča i piše i godinama nakon venčanja.

Žene su spremne da izdvoje velike svote novca za haljinu koju će obući samo jednom, ali venčanica je mnogo više od haljine. Ona je simbol ženstvenosti i elegancije, prvo je što će gosti primetiti na venčanju, a sliku svoje drage u njoj mladoženja će pamtiti do kraja života. Uramljene fotografije sa venčanja verovatno će videti i vaši unuci, a ukoliko sačuvate svoju venčanicu, možda će vaša ćerka jednog dana želeti da je ponese i na svoj najvažniji dan.

Svetski kreatori dizajniraju posebne linije venčanica, dok se neki bave isključivo kreiranjem ovog komada. Cene su vrtoglave, ali to ne sprečava devojke da se odluče za njih i tako osete kao kraljice makar na jedan dan.

Osim venčanica poznatih dama koje viđamo u časopisima, u čuvene venčanice spadaju i one koje su slavu stekle na velikom platnu. Neke filmske venčanice postale su kultne kada su ih ponele naše omiljene glumice, a scene u njima pamte se i prepričavaju. Izdvojili smo za vas najlepše venčanice iz filmova.

Seks i grad

Čuvena Vivijen Vestvud venčanica Keri Bredšo nije donela sreću, ali je je svakako ostala upamćena. Iako se naša omiljena junakinja kultne serije i filma udala u jednostavnom nebrendiranom kompletu, glamurozna korset venčanica u boji slonovače svakako je jedna od najlepših koje smo videli na velikom platnu.

Kad neveste zarate

U ovoj komediji dve najbolje prijateljice priredile su svojim “ratom” zabavu za gledaoce, ali i poslasticu za ljubitelje mode u svojim Vera Vang venčanicama. Kejt Hadson nosila je raskošnu “princeza” haljinu srcolikog oblika sa mnogo tila, ukrašenu satenskom trakom oko struka, koju su devojke širom sveta poželele da ponesu na svom venčanju. En Hatavej u ovom filmu nosila je “sirena” venčanicu u boji slonovače, pa je i venčanicama različitih stilova oslikana razlika između dve glavne junakinje.

Mama mia

Venčanica iz čuvenog filma može poslužiti kao inspiracija svim mladama koje sanjaju o venčanju na plaži. U ovom kultnom mjuziklu, glumica Amanda Sajfred koja tumači ulogu Sofi ponela je romantičnu slojevitu venčanicu idealnu za opušteno venčanje.

U stvari ljubav

Ovaj praznični film donosi nam nekoliko ljubavnih priča, ali i jednu prelepu i originalnu venčanicu. Kira Najtli nosila je romantičnu venčanicu iz tri dela dugih rukava ukrašenu čipkom i perjem.

Gospodin i gospođa Smit

U ovom akcionom filmu zahvaljujući kom su se upoznali Bred Pit i Anđelina Džoli, videli smo njihovo venčanje na velikom platnu mnogo pre nego što je do njega došlo i u realnosti. Za tu priliku Anđelina je tumačeći svoju ulogu ponela jednostavnu koktel venčanicu sa golim ramenima koja je istakla njenu savršenu figuru, a koja može poslužiti kao inspiracija mladama koje sebe ne vide u raskošnim dugačkim modelima.

Za sve je kriva svekrva

U ovoj urnebesnoj komediji, Šarlot koju tumači Dženifer Lopez, vodi neprestanu borbu sa svojom budućom svekrvom, koja ne prestaje ni na dan samog venčanja kada se mladoženjina majka pojavljuje u dugoj beloj haljini. Ipak, haljina koja je privukla našu pažnju je venčanica u boji slonovače jednostavnih linija i savršenog kroja koju je ponela Dženifer Lopez, a koja je istakla njenu figuru.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: