Počinje španski metar

Trinaesto idanje festivala “Španski metar” održaće se od 20. maja do 6. juna 2021. godine. Ljubitelje hispanske kulture ove godine očekuju tri programa najboljih filmova na španskom jeziku na četiri različite lokacije.

U Dvorani kulturnog centra Beograd i Domu omladine Beograda od 26. do 30. maja u okviru programa “Savrmeni film” na repertoaru će se premijerno naći najnoviji filmovi sa španskog govornog područja. U Jugoslovenskoj kinoteci od 20. do 23. maja gledaoci će imati priliku da pogledaju klasične filmove na španskom jeziku u okvoru programa “Berlanga puni 100 godina”. Program “Vetrovi afrike. Treći koren” donosi nam filmove u kojima se obrađuje identitet stanovništva afričkog porekla u Španiji, Latinskoj Americi i drugim zemljama, a biće prikazan u Domu omladine Beograda od 26. do 30. maja. Ove godine priliku da posete Španski metar imaće i Novosađani jer će u okviru progarama “Španski metar putuje” u Kulturnom centru Novoga Sada od 3. do 6. juna biti prikazani najuzbudljiviji naslovi festivala.

Gledaoci će imati priliku da u nekim od ovih filmova uživaju i besplatno onlajn. U okviru festivala očekuje nas i izložba fotografija koja nam otkriva tragove koje su u Madridu ostavili glumci klasičnog Holivuda koja će moći da se poseti u holu Jugoslovenske kinoteke od 10. maja, kao i u Institutu Servantes od 18. maja 2021. 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: