Saveti za savršen prolećni piknik

Iako nam je proleće odavno stiglo, dosadne kiše su odavale utisak da je duga i sumorna jesen pred nama. Sa dolaskom prvih sunčanih dana koje smo željno iščekivali, svi napuštamo kuće i odlazimo da uživamo u prirodi, parkovima i najlepšim baštama.

Nedelja je rezervisana za porodicu, prijatelje, uživanje i odmaranje. Ukoliko je niste isplanirali, a nedostaje vam inspiracija kako da provedete savršen dan u prirodi, u nastavku vam donosimo savete uz pomoć kojih ćete organizovati nezaboravan prolećni piknik. S obzirom da je za sutra najavljen sunčan dan, ako vam se ova ideja dopada, već sada polako krenite sa pripremama.

Piknik možete organizovati u svom dvorištu, parku ili u nekoj divljini, prelepoj livadi ili bilo kom mestu u prirodi koje vam se dopada.

Jedan od ključnih faktora za uspešan piknik jeste dobro društvo, ali i vremenski uslovi koji isključuju kišu i previsoke temperature. Umerena temperatura, malo vetra u kosi, dobro društvo i uživanje u trenutku su idealni uslovi za piknik.

Piknik podrazumeva i pripremu hrane i pića, pa sve poslove vezane za pripremu treba podeliti, kako sve obaveze ne bi spale na onog ko ovaj događaj organizuje. Veoma je praktično poneti jednokratne tanjire, escajg i čaše kako biste nakon upotrebe sve mogli da bacite.

Roštilj gotovo svi vole, a njegova priprema može biti interesantna jer se ručak priprema uz mnogo šale, smeha i razgovora. Prolećna sezona sa sobom donosi mnogo raznovrsnog povrća i voća od kojih se prave različite ukusne salate. Možete napraviti brze poslastice kojima ćete se zasladiti, ali i poneti grickalice koje će vam dobro doći ako ogladnite pre nego što ručak bude gotov. Piće je takođe obavezno. Ako niste u prilici da roštiljate, ništa vam se neće dogoditi i da dan provedete na sendvičima.

Nemojte da zaboravite podlogu za sedenje ili stolice na rasklapanje, jer će sigurno biti onih koji neće želeti da sede na travi.

Ako ste u prilici obezbedite muziku, jer se piknik može pretvoriti u pravu zabavu i đuskanje. Ponesite i rekvizite koji će zabaviti celu ekipu, poput mreže za odbojku, društvenih igara, bicikla za decu, kao i lopte. Piknik će biti odlična zabava i za decu i za odrasle, jer će svako naći sebi zanimaciju, a ujedno ćete provesti kvalitetno vreme u prirodi, na svežem vazduhu, skriveni od gradske buke i vreve.

Zaboravite na telefone, društvene mreže, uživajte sa svojim najmilijima i sjajni trenuci su zagarantovani. Naravno ne zaboravite da se fotografišete i napravite uspomene koje će zauvek trajati.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: