Najlepše beogradske bašte

Sa dolaskom toplih prolećnih dana iz zagušljivih lokala selimo se u omiljene bašte i upijamo prve sunčeve zrake. Beograd nudi veliki izbor prelepo uređenih i ušuškanih bašta koje će učiniti da se osećate kao da ste otišli daleko van gradske gužve iako se nalazite u samom centru grada. Potražili smo neke od lokala sa najlepšim baštama u našem glavnom gradu i u nastavku vam donosimo predloge za mesta na kojima ovog proleća i leta možete uživati sa svojom porodicom i prijateljima u prijatnom ambijentu i ispijanju omiljenog pića.

BOHO BAR

Gotovo da je nemoguće zamisliti da ovaj spisak ne počnemo sa sigurno najpopularnijom beogradskom baštom. Od pre dve godine, kada se otvorio, ovaj Bali na Kalemegdanu privlači Beograđane i njihove goste da u najlepšem beogradskom parku sa pogledom na tvrđavu uživaju u velikom izboru koktela i ledenih čajeva u udobnim lejzi begovima i krevetima. Uz mnoštvo zelenila, boja i detalja, u bašti na dva nivoa možete uživati tokom celog dana. A uz zalazak sunca pali se mnoštvo lampica i počinje svirka dj-a. Ovo mesto vrlo brzo je postalo omiljeni letnji lokal mnogih Beograđana, a kako radi samo u sezoni, jedva čekamo tople dane da uživamo u ambijentu koji nam je nedostajao cele zime.

JAZZ BAŠTA

O ovoj romantičnoj ušuškanoj Bašti već smo vam pisali. Pažljivo osmišljen svaki detalj, lokaciju u centru grada, veliki izbor koktela i vina, odličan muzički program i ljubazno osoblje glavni su razlozi zašto volimo ovaj lokal. Iako Jazz Bašta radi tokom cele godine i u unutrašnjem delu lokala uživamo u svirkama i dok napolju veje sneg, prostrana bašta na dva nivoa u belim tonovima i cveću sa mnoštvom rustičnih detalja posebno je mesto na kom i mladi i stari u toplim mesecima piju i jutarnju kafu i uživaju u muzici u večernjim satima.

SMOKVICA U MOLEROVOJ

Lanac restorana Smokvica Beograđane je privukao originalnim enterijerom i ukusnim specijalitetima, i iako je teško izdvojiti favorita, kada su bašte u pitanju, na našoj listi našao se lokal u Molerovoj. Smešten u srcu Vračara, u staroj kući sa velikim dvorištem, istovremeno restoran i hotel, ovaj lokal volimo i u zimskim mesecima zbog kamina i kuvanog vina, ali još više uživamo u njegovoj bašti i limunani koju delimo sa prijateljima. Potražite hlad u krošnji drveća i smestite se u ovoj divno uređenoj prostranoj bašti.

HYDE PARK

U jednom od najlepših delova Beograda, na Dedinju, u neposrednoj blizini parka po kome je i nazvan, nalazi se ovaj restoran zanimljivog enterijera i još lepše bašte. U prostoru stare vile smestio se lokal koji goste privlači šarenim neobičnim enterijerima gde je svaka prostorija drugačije dekorisana, prelepom zastakljenom baštom i velikim kaskadnim dvorištem punim zelenila. Nemojte se iznenaditi ako vam dok pijete kafu društvo budu pravili paunovi koji slobodno šetaju restoranom. Ovaj lokal obradovaće i sve roditelje jer je deo bašte pretvoren u dečije igralište pa vašim mališanima neće biti dosadno dok vi uživati u piću ili ručku. Restoran organizuje i proslave venčanja u svojoj ušuškanoj bašti, a verujemo da će mnogi budući mladenci želeti svoje sudbonosno “da” da izgovore upravo u ovom prelepo uređenom prostranom dvorištu koje odaje utisak da se nalazite daleko od gradske gužve.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: