Počeo je Festić pod sloganom “Ala je lep ovaj svet”

Festival studentskih predstava za decu FISTić šesti put po redu biće održan od 22. do 25. maja, a pod sloganom “Ala je lep ovaj svet” i posvećen je pitanju ekologije, njene uloge i važnosti u životima svih.

Hoće li naši najmlađi moći kada porastu da kažu: “Ala je lep ovaj svet” ili će se pitati – gde je potok, a gde cvet? Hoće, ako od malih nogu počnu da uče koliko je važno da brinemo o prirodi i čuvamo planetu, poručili su organizatori – studentkinje i studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.

Glavni program šestog FISTića činiće internacionalna selekcija tri predstave sa akademija umetnosti iz Rusije, Nemačke i Bugarske, kao i festivalska produkcija studenata i studentkinja FDU, koju će publika imati priliku da gleda u pozorištu i onlajn.

Tim FISTić festivala priprema i edukativni prateći program koji sa predstavama glavnog programa ima za cilj da najmlađima ukaže na važnost teme ekologije i očuvanja životne sredine.

Festival se tematski nadovezuje na ovogodišnje 16. izdanje Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST), koji će biti održan pod sloganom “Usta na usta”, a u fokusu ima pitanje klimatskih promena.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: