Prirodni omekšivač za veš od sada možete sami napraviti

Očuvanje zdravlja i zdravih navika može predstavljati veliki izazov za mnoge od nas. Brz životni tempo modernog čoveka i svakodnevne obaveze nam onemogućavaju da se posvetimo zdravlju u meri u kojoj bi trebalo.

O zdravom životu se puno govori, a on podrazumeva, osim zdrave životne sredine i pravilnu i redovnu ishranu, vežbanje, odmor, dovoljnu količinu sna, ali i prestanak korišćenja preparata koji sadrže toksične supstance.

Upotrebu toksičnih sredstava treba svesti na najmanju moguću meru ili ih u potpunosti izbaciti. To pravilo se odnosi i na upotrebu hemijskih omekšivača za veš.

Kupovne omekšivače od sada možete zameniti prirodnim koje sami možete napraviti kod svoje kuće. U nastavku vam donosimo recept.

Belo alkoholno sirće je odlična zamena za kupovni i glavni sastojak domaćeg omekšivača. Omekšivač pripremate tako što pomešate 375 ml belog sirćeta i 30 do 40 kapi eteričnog ulja po izboru. Pre upotrebe sve sastojke dobro promućkajte. Za standardnu količinu veša sipate pola šolje omekšivača.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: