Najbolje destinacije za putovanja u 2020. godini

“Lonely planet”, jedan od najpopularnijih turističkih portala na svetu, predstavio je liste destinacija koje preporučuje za posetu ove godine. Ovaj portal i izdavač turističkih vodiča svake godine predstavlja listu sastavljenu na osnovu istraživanja u koje su uključeni njihovi novinari, urednici, influenseri sa društvenih mreža i onlajn zajednica. Na listama su se našli gradovi i regioni sa svih kontinenata, a za nas je posebno zanimljivo što se na jednoj od listi našla i naša zemlja. Mesta su podeljena u 4 kategorije: najbolji gradovi, države, regioni i povoljne destinacije, a na svakoj listi se nalazi po 10 mesta.

Tako su se na listi zemalja koje treba posetiti u narednoj godini našle Butan, Engleska, Severna Makedonija, Aruba, eSvatini, Kostarika, Holandija, Liberija, Maroko i Urugvaj.

Kada su u pitanju gradovi, predlažu Salcburg, Vašington, Kairo, Galovej, Bon, La Paz, Koči, Vankuver, Dubai i Denver.

Regioni koje preporučuju su Put svile u Aziji, Marke u Italiji, Tohoku u Japanu, Mejn u SAD, ostrvo Lord Hau u Australiji, kineska provincija Guizu, provincija Kadiz u Španiji, severoistočna Argentina, Kvarnerski zaliv u Hrvatskoj i Brazilski Amazon.

Posebna lista postoji za destinacije za koje vam nije potreban veliki budžet. Na njoj su se našli Istočna Nusa Tengara u Indoneziji, Budimpešta, Madia Pradeš u Indiji, Bufalo u SAD, Azerbejdžan, Srbija, Tunis, Kejp vinogradi u Južnoj Africi, Atina i Zanzibar.

Naša zemlja opisana je kao neistraženo blago Evrope sa jeftinim noćnim provodom na Dunavu, ali i bogatstvom manastira, vinarija, spa centara i raznovrsnih sadržaja na otvorenom. Nadamo se da će ova lista privući goste iz celog sveta da otkriju našu lepu Srbiju, a mi vam ostavljamo da izaberete destinaciju sa liste po svom ukusu koju ćete istražiti 2020. godine.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: