5 ideja za prolećno putovanje

Stiglo nam je proleće, a uskoro nam stižu i ukršnji i prvomajski praznici kojima se svi radujemo. Mnogi od nas slobodne dane najradije provode na novoj zanimljivoj destinaciji, a proleće je idealno vreme za putovanja.

Čini nam se da je svaki grad lepši kada ozelene parkovi, poraste temperatura, a još uvek nema gužve i vrućine kao u letnjim mesecima. Donosimo vam predloge za evropske gradove u kojima ćete uživati u predstojećim praznicima.

VENECIJA

Grad romantičnih kanala, gondola, italijanskog sladoleda i kancona idealna je destinacija ukoliko praznike želite da provedete sa voljenom osobom, a na putovanje se uputite kolima. Spremite plejlistu za vožnju, udobnu obuću za venecijansku kaldrmu, uhvatite za ruku voljenu osobu i šetajte uzanim ulicama, veličanstvenim trgom Svetog Marka, hranite golubove i uživajte u italijanskim specijalitetima.

BEČ

Austrijska prestonica prepuna cveća u ovo doba godine još jedna je destinacija na koju se možete uputiti automobilom. Obiđite neku od aktuelnih izložbi u bečkim galerijama, uživajte u vrtu dvorca Šenbrun, obavezno probajte čuvenu zaher tortu, provozajte se kočijama i uživajte u arhitekturi i duhu ove velelepne metropole.

PARIZ

Pogled na prelepe pariške zgrade ukrašen procvetalim krošnjama dovoljan je razlog da poželite da se ovog proleća nađete u gradu svetlosti. Dovoljno je toplo da možete da sedite u baštama bistroa, pijete lokalna vina i jedete sireve. Ne propustite da posetite neki od čuvenih pariških muzeja, šetajte parkom Luksemburg, vrtom Versaja i krstarite Senom.

TOSKANA

Drvoredi čempresa, italijanski delikatesi, vinarije i mala italijanska mesta recept su za pravi odmor. Ukoliko tako zamišljate da provedete predstojeće praznike, Toskana je idealna destinacija za vas. Firenca, Piza, Sijena, San Điminjano, Piza i Luka, gradovi prelepe arhitekture nalaze se u ovoj oblasti, ali osim obilaska njih, ostavite i dovoljno vremena za uživanje u prirodi Toskane.

LISABON

Proleće je pravo vreme da posetite sunčanu romantičnu portugalsku prestonicu na 7 brežuljaka. Obujte patike i krenite u šetnju lisabonskom kaldrmom, vožnju čuvenim tramvajima, slušajte fado, obilazite istorijske građevine, doživite njihovu gostoljubivost, probajte specijalitete i sve to uz miris okeana, a ako vam ostane vremena posetite i plaže i uživajte u portugalskom suncu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: