6 destinacija koje je najlepše posetiti u jesen

Ove jeseni putovanja su nam veoma ograničena i čini nam se da nam nedostaju više nego ikada. To nas međutim ne sprečava da planiramo nova putovanja u kojima ćemo punim plućima uživati kada se završi pandemija. Jesen nas je posebno inspirisala da istražimo koja su najlepša mesta koja možemo posetiti u toku ovog godišnjeg doba i uživati u predivnim prizorima raznobojnog lišća i bogatstvu jesenjih pejzaža.

VERMONT

Kada zamislite jesenju fotografiju sa bogatim krošnjama raznobojnog lišća, verovatno zamišljate Vermont. Ova američka država je najpoznatija jesenja turistička atrakcija na svetu i idealna destinacija za porodični odmor. Ukoliko se odlučite da je posetite u toku ovog godišnjeg doba, garantujemo da ćete imati najinstagramičnije fotografije ikada.

TOSKANA

Verovatno ne postoji loš period za posetu prelepe Toskane, ali prijatni jesenji dani, berba grožđa, lov na tartufe i proplanci u zlatnim nijansama zvuče više nego bajkovito. U obilazak obavezno krenite automobilom, uživajte u prizorima, odličnoj gastronomskoj ponudi, domaćim pastama, pečurkama, kestenju, bundevama, mirisima i ukusima. Uživajte u agroturizmu, lokalnim vinima i malim italijanskim mestima koja odišu posebnim šarmom.

IRSKA

Iako većina turista za obilazak raskošnih prirodnih lepota Irske bira leto, jesen će vam pružiti mogućnost da bez gužvi u miru i po nižim cenama uživate u svemu što ova bogata zemlja nudi. Neće vas dočekati klasične jesenje boje, jer je Irska poznata upravo po svom zelenilu koje je prisutno tokom skoro čitave godine. Ali dočekaće vas pabovi, pivo, muzika, gostoprimstvo, legende, srednjovekovni gradovi, planine, jezera, more, brdoviti pejzaži, zidine, kulturni događaji, tradicionalni festivali. Uživajte u šetnjama, svežem vazduhu, sportovima i proslavi praznika Noć veštica koji Irci veoma ozbiljno shvataju.

FUDŽI

Ova najviša planina i nekada vulkan, jedan je od najprepoznatljivijih simbola Japana, a Japanci je smatraju svojim svetim simbolom. Privlači planinare i umetnike, ali i turiste širom sveta koji dolaze u Japan samo da bi dobili priliku da šetaju među oblacima i sa Fudžija dožive izalazak sunca. Iako je Japan posebno popularan u proleće, kada cveta trešnjin cvet, nepravedno je zapostavljena čarobna jesen koju ćete doživeti na ovom mestu. Kontrast snežnog planinskog vrha, plavog neba i crvenih krošnji javorovog drveća stvaraju neverovatan prizor. U podnožju planine nalazi se jezero Kavaguči, na kome se svakog novembra organizuje festival jesenjeg lišća gde možete probati lokalne specijalitete.

NJUJORK 

Grad koji nikada ne spava, betonska džungla, centar sveta, svet za sebe. Teško je opisati neverovatan Njujork i izabrati pravo vreme za posetu. Međutim, jesen u Njujorku je nešto zaista posebno što morate doživeti. Obojen u žute, oker i bordo tonove, sa mirisom jeseni u vazduhu, opiće sva vaša čula. Provozajte se fijakerom po Central parku među opalim lišćem i mislićete da ste ušli u bajku. Uživajte u mnogobrojnim manifestacija povodom Noći veštica i pokušajte da iskoristite što više od mnogobrjnih mogućnosti koje ovaj grad pruža.

BAVARSKA

Najveća nemačka pokrajina poznata je po kobasicima, pecivima, pivu, dvorcima, ali i po brdima, šumama, lekovitim banjama i prelepoj prirodi. Alpske krošnje u jesen postaju obojene svim toplim nijansama, što zajedno sa visokim planinama, srednjovekovnim selima i neverovatnim zamkovima predstavlja prizor od kog nećete moći da odvojite pogled. Jedan od festivala koji morate posetiti bar jednom u životu događa se upravo u Bavarskoj i to baš u jesen – čuveni Oktobarfest. Sve ovo više su nego dovoljni razlozi da se neke naredne jeseni upravo ova destinacija nađe na vašoj listi.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: