Čarobna jesen u Vermontu

Na severoistoku Sjedinjenih Američkih Država, na granici sa Kanadom, nalazi se po populaciji druga najmanja američka država. Ova statistika ne čudi s obzirom da je tri četvrtine države prekriveno šumom. A jasno vam je koliko to onda znači raznobojnog jesenjeg lišća.

Ova država je najveći američki proizvođač javorovog sirupa, jedna od najbezbednijih američkih država i država sa najmanjim glavnim gradom, Montpilijer, koji je jedini američki glavni grad koji nema Mekdonalds. Najveći grad je Berlington sa 42.000 stanovnika, dok cela država ima oko 623.000 stanovnika.

Vermont ima 223 planine, veliku ponudu za ljubitelje planinarenja, biciklizma, kampovanja, lova i ribolova i drugih aktivnosti na otvorenom. Priroda u Vermontu je predivna, a to posebno dolazi do izražaja sa dolaskom jeseni.

U ovoj državi možete doživeti najlepšu jesen i svake godine je u jesenjim mesecima poseti preko tri i po miliona turista koji dolaze da bi uživali u jesenjim bojama, lepoti vermontskih sela i romantičnoj prirodi. Žute, narandžaste i crvene krošnje stvaraju idilačan jesenji prizor u koji bismo se rado preselili. Crvene drvene kućice, polja bundeve, šareni pejzaži, farme na kojima možete brati jabuke i probati ukusne poslastice čine Vermont idelnom destinacijom za jesenji porodični odmor.

Koliko ozbiljno se shvata zlatna jesen u Vermontu, govori činjenica da na internetu možete pronaći izveštaj o promenama boja koje se svakodnevno dešavaju kako biste isplanirali svoje putovanje. Ukoliko ne jurite savršenu fotografiju, možete se voziti Vermontom i svuda ćete naići na prirodu u oker, bordo i svim ostalim nijansama u kojima zamišljamo jesen. Oblasti na severu zemlje posebno su popularne među turistima jer se na severu boje lišća prve menjaju i najduže ostaju na granama zbog vremenskih uslova.

 

 

 

 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објава коју дели Huck (@kylefinndempsey) дана

Kako biste doživeli ovu magiju boja na najbolji način, provozajte se zip lajnom iznad raskošnih pejzaža ili plovite kanuom ili kajakom i posmatrajte bajkovite prizore raznobojnih krošnji sa jezera.

S obzirom na veliki broj farmi, Vermont ima i odličnu ponudu domaće hrane. Obavezno probajte javorov sirup, kao i različite vrste sireva koji se prave od ovčijeg, kozijeg i kravljeg mleka. Ne propustite da posetite fabriku najpoznatijih sladoleda na svetu, “Ben&Jerry’s”, koja se nalazi upravo u ovoj državi.

Ukoliko vam se Vermont dopadne i poželite da se preselite u ovu državu, imamo dobre vesti za vas. Kako bi podstakli povećanje broja stanovništa, vlasti u Vermontu će 2019. godine platiti 100 ljudi po 10.000 dolara da se dosele u ovu državu i rade od kuće svoje poslove.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: