Saveti za pametnu kupovinu na zimskim rasprodajama

Novogodišnji praznici doneli su nam i početak zimskih rasprodaja. Već krajem decembra, brendovi ulične mode počeli su da snižavaju cene, a u toku januara cene će padati još niže. Ukoliko još uvek niste bili u kupovini i želite da izbegnete čestu grešku koju svi pravimo, da na sniženjima u gužvi i euforiji nepromišljeno kupimo stvari koje nam zapravo nisu potrebne i koje verovatno ne bismo kupili po punoj ceni, donosimo vam savete koji će vam pomoći pri odabiru.

Pre nego što krenete u kupovinu, dobro razmislite šta vam fali u vašem ormanu. Najbolje je da napravite spisak potrebnih komada. Kada se nađete u gužvi šoping centara, nemojte zaboraviti na svoj spisak. Šarenilo boja i materijala, nepregledno nabacana odeća, obuća i aksesoari na policama i veliki broj ljudi u prodavnici mogu vas lako navesti da odstupite od svog spiska i ishitreno kupite nepotrebne komade.

Ispred kabina za isprobavanje u vreme sniženja često su veoma dugački redovi, pa se može desiti da odustanete od čekanja i kupovinu obavite bez probanja. To nemojte raditi jer odevni komadi često izgledaju drugačije na vešalici i na nama. Možda ćete pogrešiti veličinu, a nećete imati priliku da zamenite komad za odgovarajući broj jer se na sniženjima stvari brzo rasprodaju.

Kada su u pitanju trendovi, oni se veoma brzo menjaju, tako da je na sniženjima najpametnija kupovina klasičnih komada. Već za nekoliko nedelja prodavnice će biti pune rafova novih kolekcija i tada se možete pokajati što ste umesto jednog kvalitetnog komada za novu sezonu kupili nekoliko komada iz prethodne kolekcije koje zapravo nećete imati priliku više puta da ponesete.

Prilikom odabira svakog komada, odvojite vreme da razmislite o kupovini. U gužvi to neće biti jednostavno i često vam se može činiti da morate da požurite sa kupovinom kako ne biste ostali bez željenog komada. Ali sebi uvek postavite pitanje da li je to zaista komad koji vam je potreban i koji vam se sviđa, da li biste ga kupili i po višoj ceni ili vas je samo niska cena ponela da ga izaberete. Nemojte smanjivati kriterijume zbog smanjene cene.

Podaci govore da u Velikoj Britaniji na zimskim sniženjima žene potroše više milijardi funti na odeću koju nikada neće obući. Kada je potrebno da izdvojimo više novca uvek ćemo nekoliko puta razmisliti o racionalnosti te kupovine, dok niske cene ispisane velikim brojevima često dovedu do iracionalne kupovine, pa se tako neretko dogodi da ste zapravo više novca potrošili u ovoj nepromišljenoj kupovini, nego kada van raspordaja kupujete nekoliko potrebnih komada. Koliko god da je cena niska, nemojte kupovati komade koji vam nisu potrebni, za koje niste zadovoljni kako vam stoje ili nemate sa čime da ih kombinujete. Ne računajte na to da ćete smršati pa će vam tada taj komad odgovarati jer se to najčešće ne dogodi, a nemojte kupovati ni nešto što zahteva dodatnu kupovinu kako biste imali sa čim da ga ponesete jer u tom slučaju ušteda na sniženju postaje besmislena.

Terapeuti objašnjavaju da natpisi sa procentima rasporodaje povećavaju adrenalin i mogu se porediti sa ozbiljnim zavisnostima. Ne dozvolite da vas povedu osećanja i da potrošite novac na nešto zbog čega ćete se naknadno pokajati. I ne zaboravite, nije vam potrebno mnogo novca i velika količina odeće da biste bili savršeno stilizovani. Lepota je najčešće u jednostavnosti i dovoljni su samo detalji da uz klasične famerke i belu košulju izgledate savršeno.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: