Vanvremenska bela košulja

Verovatno ne postoji odevni komad koji je nošen na više različitih načina, kome je kroz istoriju pridavana veća pažnja, koji je istovremeno kežual, poslovan i izazovan, kao bela košulja. Sigurni smo da je i vi imate u svom ormanu, a toliko je volimo jer jednu košulju možemo nositi od jutra do mraka i prilagođavati je svom stilu i različitim prilikama.

Godinama je bila rezervisana samo za muškarce i bila je pokazatelj njihove socijalne klase i bogatstva. Sa evolucijom u ženskoj modi, koju je predvodila Koko Šanel, ovaj vanvremenski klasični odevni komad svoje mesto našao je i u ženskim garderoberima. Holivudske glumice Merlin Monro, Odri Hepbern, Grejs Keli i Ketrin Hepbern neke su od prvih žena koje su ponele belu košulju na različite načine. Ubrzo, ona je postala simbol ženske mode.

Nošena najčešće kao deo poslovne uniforme, košulja je svoje mesto našla i na velikom platnu, televizijskim ekranima, a više puta su je poznate dame ponele i na crvenom tepihu.

Od Džulije Roberts u “Zgodnoj ženi”, preko Sare Džesike Parker u “Seks i gradu” i Anđeline Džoli u “Gospodinu i Gospođi Smit” videli smo kako žena može privlačno izgledati u velikoj muškoj košulji, a Šeron Stoun  je belu košulju ponela na dodela Oskara.

Kroz decenije, kreatori su se poigravali sa ovim klasičnim komadom, dodavali joj ukrase, menjali kragnu, strukturu, rukave. Ovaj vanvremenski komad i volimo jer pruža mnogo mogućnosti za kombinovanje.

Možete je nositi sa odelom u poslovnim prilikama, sa krajevima vezanim u čvor ili sa jednim uvučenim delom, zakopčanu do grla, ili spuštenu na ramena, ispod džempera ili sakoa, u svakodnevnim prilikama sa farmerkama ili sa elegantnim suknjama u svečanim prilikama.

U nastavku vam donosimo ideje kako da sa samo jednom košuljom budete maštoviti i iskažete svoj stil.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: