Ovog proleća morate imati cipele sa otvorenom petom

Nakon decenija vladavine salonki sa visokim potpeticama u kojima je Keri trčala Njujorkom, dizajneri se utrkivali ko će napraviti viši, elegantniji i neudobniji par, a žene širom sveta su trpele bolove zarad lepote, konačno imamo dobre vesti. U modu su se vratile niže, blok potpetice, ali i otvorena peta. Ovaj trend došao nam je prošlog proleća kada su modne kuće izbacile ovakve modele, a raduje nas da će se nastaviti i naredne sezone.

Davne 1957. Koko Šanel predstavila je cipele u kombinaciji bež i crne boje sa otvorenom petom. Tadašnji mediji opisali su ih kao “nove Pepeljugine cipele”. Najveće zvezde tog doba među kojima su Ketrin Denev i Brižit Bardo ponele su ove cipele, a upravo ovaj par obuće dokaz je da klasika nikada ne izlazi iz mode. Uz malu crnu haljinu, štepanu torbu, komplet od tvita i bisere, ove cipele do današnjeg dana ostale su Šanelov sinonim za klasiku i eleganciju. Karl Lagerfeld redizajnirao je ovaj model koji se danas nalazi u garderobima svih trendseterki.

Ovaj par obuće idealan je za sve prilike od jutra do večeri, za poslovne obaveze, dnevna druženja i večernje izlaske. Možete ih poneti uz farmerke i belu košulju za potpuno klasičan stil, kao i uz omiljenu haljinu.

Iako nam proleće još uvek deluje daleko, nikada nije rano da počnete da pripremate komade koje ćete nositi ne samo ove, nego i u narednim sezonama. Ako planirate da u narednim mesecima kupite samo jedan par cipela, mi vam preporučujemo da to bude upravo par sa otvorenom petom. Ukoliko ste ljubitelj klasike, crni vanvremenski par savršeno će se uklopiti uz svaku kombinaciju, dok će ljubitelji veselih boja takođe pronaći idelan par jer su u ponudi i cipele jarkih boje za koje se odlučujemo sa dolaskom toplijih meseci, a ako želite da ovog proleća budete potpuno u trendu izaberite one u žutoj boji. U nastavku vam donosimo modele koje već možete pronaći u prodavnicama.

Stradivarius
Bershka
Mango
H&M
Mango
Zara
Stradivarius
Mango
Stradivarius
Bershka
Mango
Stradivarius
Mango

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: