Kako do savršenih nogu otkrila nam je Sneki ubica celulita

Jedan od savremenih problema sa kojim se susreće gotovo svaka žena jeste celulit. Nepravilna ishrana i način života koji podrazumeva dugotrajno sedenje, kao i drugi uzročnici dovode do nastanka celulita, a samim tim i do velikog broja nezadovoljnih žena. Danas su portali i blogovi preplavljeni mnoštvom nepotpunih informacija kako se izboriti sa “narandžinom korom”, ali smo mi rešili da razbijemo predrasude da je celulit neuništiv i razgovarali smo sa Sneki ubicom celulita, čuvenom maserkom za koju su mnogi od vas već čuli.

Snežana Rulić, poznatija kao Sneki ubica celulita, poreklom je iz Mionice, malog mesta nadomak Valjeva. Završila je školu za profesionalnog masera i par godina je masirala, usput se usavršavajući za još nekoliko tretmana vezanih za žensku lepotu, poput epilacije i radiotalasa. Nakon toga je poželela da radi nešto novo i drugačije i na internetu je pronašla Španca koji je radio masaže oklagijama. Usled nedostatka vremena da ode u Španiju, putem mejla se informisala o masaži oklagijama i nakon toga sama je nacrtala oklagije i uputila se kod stolara koji ih je napravio. Nakon što su nastale “sprave za kolače”, kako ih je njen stolar nazvao, nastala je i nova metoda koja je počela da donosi savršene rezultate.

U nastavku pročitajte intervju sa Sneki ubicom celulita.

Koliko dugo se baviš maderoterapijom i odakle ideja da se baviš ovim poslom?

Bavim se 7 godina ovom masažom. Ideja je nastala iz velike želje da uništim celulit.

Koji su razlozi nastanka celulita i koliko stadijuma celulit ima?

Uzroci mogu biti različiti, genetika, stres, neredovna fizička aktivnost, gazirani sokovi, grickalice, loša cirkulacija. Postoji tvrdokorni celulit koji se sporije skida i početni rastresiti koji je lakše skinuti.

Da li je masažama uz pomoć oklagija moguće potpuno ukloniti celulit i da li se na taj način mogu zategnuti noge?

Apsolutno je moguće. Ali za to treba 6 meseci redovnog rada i nakon toga redovno održavanje. Prvo se primeti da su se noge zategle. 

Da li je nakon skidanja celulita potrebno ponavljati tretmane i kakav režim ishrane devojke treba da praktikuju nakon što se oslobode celulita?

Potrebno je naravno. Svakog meseca potrebno je odraditi 5 masaža. Moj savet da smanjite ili potpuno izbacite grickalice, gazirano piće i slatkiše.

Da li su masaže oklagijama bolne?

Masaže oklagijama su bolne samo u prva tri tretmana, a već nakon 4 tretmana žene uživaju u njima, a ponekad se dogodi i da zaspe na masaži.

Gde se najčešće celulit skuplja i da li postoje mesta sa kojih se teško skida?

Najčešće krofnice sa strane na butinama i kod mršavica napred unutrašnji deo butine. Najsporije na zadnjici.

Kod tebe na tretmane neretko dolaze i muškarci. Kakvih problema oni žele da se reše?

Muskarci skidaju stomak i šlaufe sa strane.

Da li je maderoterapija svima dozvoljena i da li postoje osobe kojima su ovi tretmani zabranjeni?

Ovi tretmani su zabranjeni osobama koje imaju upaljene i izražene vene.

Da li se celulit može otkloniti u kućnim uslovima bez odlaska na masaže?

Iskreno celulit se ne može otkloniti u kućnim uslovima.

Da li misliš da je delotvornija maderoterapija ili savremeni aparati za uklanjanje celulita?

Za mene je oklagija ubica celulita.

Ti održavaš obuke za sve one koji žele da se bave ovim poslom. Koliko često i gde se obuke održavaju?

Da. U Beogradu radim obuke u malim grupama. Najvise radim obuke van zemlje, u Hrvatskoj, Bosni, Sloveniji, Madjarskoj, Austriji. Planiram i u Ameriku da odem pokažem Amerikancima kako mi Srbi sređujemo celulit.

Kako i koliko ranije možemo zakazati masaže kod tebe?

Svoj termin možete zakazati putem društvenih mreža i ako dođete do broja mog mobilnog telefona. Ali znam da žene koje imaju broj kriju kao zmija noge jer se plaše da će im neko upasti u termin. Naredna 3 meseca svi termini su popunjeni.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: