Izbacite nakupljenu vodu iz organizma uz pomoć čaja od peršuna

Brojni su razlozi zbog kojih se voda u telu zadržava i ako imate utisak da ste se ugojili, vrlo često je to pogrešan osećaj, već je verovatno vaše telo nakupilo vodu koju treba izbaciti. Neredovna, ali i nezdrava ishrana, loša cirkulacija, stres, proširene vene, kao i loše životne navike samo su neki od uzroka ovog problema. Ako se osećate naduto i ako imate utisak nelagodnosti u sopstvenoj koži, posebno za vreme menstruacije, PMS-a, menopauze ili trudnoće uzrok je verovatno neuravnoteženost hormona koja čini da se žena oseća otečeno i naduto. U tom sličaju primenite recept koji smo vam pripremili.

Ako unosite previše soli i ugljenih hidrata, ako bolujete od hronične bolesti bubrega, pluća ili artristisa, sve ovo može da doprinese da se voda zadržava u telu.

Bez obzira što mnogi od nas ne vole peršun, njegova lekovita moć je ogromna i odličan je saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak je diuretik, a veoma lako i snižava krvni pritisak. Veoma je bogat vitaminima A i C, antioksidantima, otklanja neugodan zadah, stomačne grčeve, umiruje živce i otklanja bolove.

Savetujemo da jedete hranu koja hidrira kao i namirnice koje su bogate kalijumom poput slatkog krompira i paradajza koje pomažu da izbacite višak soli iz organizma.

Recept za čaj od peršunovog lista

Prokuvajte 1 litar vode i dodajte kašiku sveže iseckanog peršuna (ili jedan ceo struk), poklopite i ostavite da stoji 20 minuta. Nakon toga procedite i pite u toku dana više puta. Ne sme se piti duže od 5 dana. Vodite računa da ga ne pijete u kasnim večernjim satima jer izaziva učestalo mokrenje.

Napitak od peršuna pomaže takođe i u pročišćavanju bubrega od bakterija i toksina koji su se u njima nakupili.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: