Zašto već danas treba da počnete da pijete kafu sa cimetom

Već smo vam pisali koliko je kafa dobra za naš organizam ako je umereno konzumiramo, ali posle današnjeg teksta nikada je više nećete popiti bez cimeta.

Verovatno vam je prva asocijacija na cimet miris zimskih kolača koji se širi kućom, a da li zapravo znate koliko je ovaj egzotični začin koristan za naš organizam?

Cimet je veoma zdrav, pa samim tim treba redovno da ga koristimo u svojoj ishrani. Ako ste na dijetama ili niste ljubitelji kolača, cimet možete dodati u limunadu ili čaj, ali i u prvu jutarnju kašu, utoliće vam glad, a ako volite da pijete kafu obavezno dodajte malo ovog mirisnog začina u svoju šoljicu.

Ako dodate samo 1/4 kašičice cimeta u vašu kafu ojačaćete odbrambeni mehanizam koji će sa lakoćom moći da se bori protiv virusa i bakterija. Vaša kafa će dobiti interesantnu aromu, a vaš organizam razne benefite. Možda vam zvuči neobično ova kombinacija, ali ako svakodnevno pijete kafu sa malo cimeta već ubrzo ćete primetiti prve rezultate.

Ovo je fenomenalan način da ojačate svoj imunitet, ubrzate metabolizam, smanjite nivo šećera i holesterola u krvi, ali i umanjite menstrualne bolove. Rezultati redovnog korišćenja cimeta uz kafu će vas iznenaditi, imaćete više energije u toku dana i oslobodićete se nadutosti, ali ćete i poboljšati cirkulaciju.

Cimet je najbolje dodati u prvu jutarnju kafu. Ovaj ritiual neka postane obavezan i svedočićete pozitivnim promenama kada je u pitanju vaše zdravlje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: