Nakon čestih vremenskih promena, letnje temperature uzele su maha, pa se mnogi od nas teško nose sa letnjim vrućinama. U potrazi za osveženjem pronašli smo recept za veganski sladoled od lubenice koji će očarati vaša nepca, bilo da ste vegan ili volite zdravo da se hranite.
Potrebno: 2 šolje očišćene i na komade isečene lubenice, 1 konzerva kokosovog mleka, 5 velikih urmi (poželjno je da budu sveže), a ukoliko niste ljubitelj urmi zamenite ih sa dve kašičice meda, pola kašičice ekstrakta od vanile ili pola štapića vanile.
Priprema: U blender ubacite komade lubenice, kokosovo mleko, urme (ili med), i ekstrakt (ili sadržaj štapića) vanile. Nakon blendanja sadržaj prebacite u metalni kalup za pečenje kolača. Stavite sladoled u zamrzivač na tri sata. Nakon toga ga izvadite i prebacite ponovo u blender kako biste postigli svilenkastu teksturu sladoleda. Vratite ga u posudu, a zatim u zamrzivač na još 30 minuta. Kako bi ugođaj bio potpun sladoled služite uz tanko nasečene trouglove sočne lubenice.