Ukusan veganski sladoled od lubenice očaraće vaša nepca

Nakon čestih vremenskih promena, letnje temperature uzele su maha, pa se mnogi od nas teško nose sa letnjim vrućinama. U potrazi za osveženjem pronašli smo recept za veganski sladoled od lubenice koji će očarati vaša nepca, bilo da ste vegan ili volite zdravo da se hranite.

Potrebno: 2 šolje očišćene i na komade isečene lubenice, 1 konzerva kokosovog mleka, 5 velikih urmi (poželjno je da budu sveže), a ukoliko niste ljubitelj urmi zamenite ih sa dve kašičice meda, pola kašičice ekstrakta od vanile ili pola štapića vanile.

Priprema: U blender ubacite komade lubenice, kokosovo mleko, urme (ili med), i ekstrakt (ili sadržaj štapića) vanile. Nakon blendanja sadržaj prebacite u metalni kalup za pečenje kolača. Stavite sladoled u zamrzivač na tri sata. Nakon toga ga izvadite i prebacite ponovo u blender kako biste postigli svilenkastu teksturu sladoleda. Vratite ga u posudu, a zatim u zamrzivač na još 30 minuta. Kako bi ugođaj bio potpun sladoled služite uz tanko nasečene trouglove sočne lubenice.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: