Šminkerka Jelena Mandić otkriva nam trikove kako da uz pomoć šminke izgledamo mlađe

Ne postoji žena koja ne želi da izgleda lepo, a kako godine prolaze svaka od nas želi da izgleda što mlađe i lepše, što nije čudno s obzirom da su mediji i društvene mreže preplavljeni savršenim ženama. Samim tim stalno se borimo protiv godina, a naši najveći saveznici jesu pravilna nega kože i adekvatan izbor šminke. Osnovni cilj šminke jeste da sakrije nedostatke na licu i da licu da svežinu.

Količina šminke se smanjuje kod žena kako godine rastu, ali postoji nekoliko trikova koje nam je otkrila šminkerka Jelena Mandić, koje možete da primenite kako biste lice osvežili i kako bi vas šminka podmladila u samo nekoliko koraka.

Prvi korak – dobra hidratacija lica neophodna je kako bi se licu vratila vlažnost. Na tako hidriranoj koži svi ostali proizvodi stajaće savršeno, a tečni puder ili korektor neće dodatno istaći borice. Puder nanosite u tankom sloju (najbolje vlažnim kozmetičkim sunđerom – “beauty blenderom”) i bazirajte se na puderima koji nemaju mat završnicu. Koristite samo tečne korektore koji nemaju mat završnicu i koji nisu jako gusti.

Drugi korak – umesto prah rumenila koristite krem rumenila ili rumenila u stiku i utapkavajte na lice sunđerom ili srednjom veličinom četke. Birajte sveže boje rumenila, poput tona breskve ili sa roze tonom. Malo rumenila koje vam ostane na četkici možete naneti na orbitalni luk kapka, jer će tako oko dobiti svežinu.

Treći korak – maskara otvara pogled, samo vodite računa da ne preterujete u slojevima.

Četvrti korak – savršeno definisane ili isenčene obrve su veoma važne, jer čine da lice deluje svežije i mlađe.

Peti korak – hajlajter možete suptilno naneti na visoki deo jagodice, deo luka ispod obrve i unutrašnji ugao oka. Bež olovka u vodenoj liniji oka čini da pogled deluje svežije i vizuelno otklanja umor.

Šesti korak – ako stavite na usne sjaj ili hidratantni ruž u svežoj boji lice će izgledati svežije.

Najvažnije pravilo koje treba da zapamtite jeste da je manje više, ali i za to “manje” moramo malo da se potrudimo, poručila nam je Jelena,

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: