Prirodne penušave kugle za uživanje u mirisnoj kupki

Prvi dani leta su obeleženi vremenskim nepogodama, ali i obilnim količinama padavina koje nam odaju utisak da smo na korak od sumorne jeseni. Ako još uvek niste otišli na odmor, već dane provodite u našoj zemlji, zasigurno nećete uživati u sunčanju i kupanju na obližnjem bazenu, jezeru ili reci kako je tipično za ovo doba godine. Ali gotovo smo sigurni da ćete ipak poželeti da se opustite u penušavoj kupki u udobnosti svoga doma.

Kako ne biste koristili različite nezdrave hemijske preparate uz pomoć kojih ćete napraviti penušavu kupku, donosimo vam recept za zdrave kugle koje možete napraviti od potpuno prirodnih sastojaka i uživati u opuštanju.

Šumeće kugle za kupke

Potrebno: kalup (ne sme biti silikonski, jer nije pogodan za upotrebu), već kalup od mekše plastike u koji možemo lako utisnuti oblike, a isto tako ih i vaditi, jestivo ulje koje koristite u svojoj kuhinji (sva osim kokosovog), soda bikarbona bez aluminijuma, eterska ulja, limuntus i skrob.

Recept: Izmešajte 1 čašu sode bikarbone, 1 čašu limuntusa i pola čaše skroba. U drugu posudu stavite pola čaše ulja, par kapi etarskog ulja po želji i dodajte boju ili aromu za kolače. Možete dodati i suve biljke po želji. Zatim tečne sastojke pomešajte sa suvim i izmešajte rukama. Što više mešate, sastojci će se kompaktnije sjediniti. Ako masa prilikom mešanja krene da se suši, naprskajte vodom iz plastične prskalice i nastavite da mešate. Potom, u posebnu čašu sa vodom ubacite prstohvat izmešanih sastojaka da proverite da li će smesa biti penušava. Nakon toga čvrsto smesu utisnite u kalupe iz kojih ćete odmah vaditi penušave kugle.

Kupke su bezbedne kako za decu, tako i za odrasle.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: