Kako se zdravo hraniti na poslu ili fakultetu

Kada započnemo sa zdravim režimom ishrane jedno od prvih pitanja koje postavljamo sebi jeste kako da se zdravo hranimo kada smo odsutni od kuće.

Dešava se da nam se već u prvi mah sve učini veoma komplikovanim, posebno kada se na to dodaju brojne obaveze i dinamika koju posao ili fakultet nameću, pa neretko posustanemo sa svojim planom.

Međutim, to nije nešto što treba da nas obeshrabri, već naprotiv, jer ključ svakog uspeha je dobra organizacija. Dobra organizacija podrazumeva da unapred smislimo plan ishrane za celu nedelju, da odemo u nabavku i pripremimo sve neophodne namirnice kako već u startu ne bismo prekršili plan kog treba da se pridržavamo.

Danas je sve veći broj restorana ili kantina koji u svom meniju nude različite zdrave i uravnotežene obroke. Međutim, ako u blizini vašeg posla ili fakulteta ne postoji takvo mesto, najsigurnija opcija jeste da sami unapred pripremite obrok koji ćete poneti od svoje kuće. Tako nećete doći u situaciju da pojedete nešto “na brzinu”, a i biće vam mnogo jednostavnije da ispoštujete pravilan razmak između obroka, koji je takođe veoma bitan. Obroke ne smete da propuštate, jer su redovni obroci veoma važni za vaše zdravlje, produktivnost i lakše savladavanje obaveza.

Uvek u svom radnom stolu ili torbi imajte neku zdravu namirnicu poput voća ili orašastih plodova koja će vam biti na dohvat ruke ako ogladnite.

U toku dana je veoma bitno da unesemo dovoljnu količinu vode (minimum 2 litre dnevno). Često zaboravljamo da pijemo vodu kada imamo mnogo obaveza, zato neka flašica sa vodom uvek bude uz vas. Sveže ceđeni sokovi ili čajevi takođe su dobar izbor.

Dakle, izgovori ne postoje, jer kada nešto zaista želimo naći ćemo način da to i ostvarimo, posebno kada je naše zdravlje u pitanju.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: