Sok koji rešava probleme sa sinusima

U vreme pandemije koronavirusa čini se da su svi drugi zdravstveni problemi zanemareni, pa tako i oni koji se odnose na sinuse.

Problemi sa sinusima, odnosno upala sinusa, poznata i kao sinusitis, javlja se u periodu hladnijeg vremena, u sezoni prehlada, kijavica, gripa. Takođe se može javiti kada uključimo klima uređaje, kao i centralno grejanje jer isušuje vazduh u prostoriji.

Osobe koje su sklone infekcijama sinusa i alergijama bi trebalo posebno da obrate pažnju i uzmu u obzir preventivne mere koje se pre svega odnose na uspostavljanje i poboljšanje opšteg imuniteta da bi se odbranili od raznih virusa i infekcija koje prete iz okoline, ali takođe je važna i lična higijena.

Poznato je da namirnicama iz prirode najbolje jačamo svoj organizam, zbog čega vam donosimo recep za sok koji će vam pomoći da se rešite problema sa sinusima. U sokovnik ili blender (ako volite gušću varijantu) ubacite zelenu jabuku, dve šargerepe, 2 pomorandže i malo parče oljuštenog korena đumbira. Napravite sok i pijte svež. Pripremljen sok čuvajte u frižideru.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: