Blagodeti tople kupke

Jedan od mnogima omiljenih načina opuštanja nakon napornog dana ili nedelje je odlazak u spa centar. Topla voda, mir i opuštajući mirisi doprineće da skrenete misli sa svih problema i briga. Ipak, ukoliko nemate vremena ili novca za česte odlaske na spa tretmane, ovakav ugođaj možete napraviti i u svom domu.

U ponudi možete pronaći veliki broj penušavih kupki, mirišljavih soli i aromatičnih ulja uz pomoć kojih ćete u svojoj kadi napraviti sopstveni spa. Uključite opuštajuću muziku, upalite mirišljavu sveću, pripremite čašu omiljenog pića i relaksacija je zagarantovana. A osim što će vam mirišljavi mehurići pomoći da se opustite, oni imaju i brojne prednosti po celokupno zdravlje.

Ukoliko patite od nesanice, topla kupka pred spavanje odlično je rešenje za ovaj problem jer će vam opustiti telo i pomoći da lakše zaspite, kao i da čvršće spavate i ne budite se tokom noći.

Topla kupka će vam pomoći i prilikom upale mišića. Ukoliko ste se preforsirali na treningu, priuštite sebi kupku. Topla voda ublažava zategnutost mišića, a samim tim smanjuje i bol i olakšava našem telu da se vrati u početno stanje opuštenosti.

Ako patite od loše cirkulacije, topla kupka je rešenje i za ovaj problem. Topla voda pomaže da se prošire krvni sudovi i na taj način poboljšava protok krvi kroz naše telo, a osim toga pomaže i kod smanjenja visokog krvnog pritiska.

Kupka vam može pomoći i ako imate problema sa kožom, poput akni i bubuljica jer topla voda otvara pore na koži i na taj način olakšava da sva prljavština i masnoća izađu iz nje.

Ovi razlozi dovoljni su da već večeras priuštite sebi relaksaciju u kadi. Vodite računa da kupka ne bude previše topla, a opuštanje u toploj vodi uvek treba završiti kratkim tuširanjem.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: