Šta nas ove jeseni očekuje u bioskopima

Sa dolaskom septembra, pozdravljamo se sa letom i pripremamo se za jesen. Osim predivnih nijansi koje će obojiti parkove, mirisa pečenog kestenja na ulicama i pita od bundeve, jesen donosi i povratak u bioskope. Dok je tokom leta ponuda filmova bila mnogo slabija, sa prvim kišnim danima, očekuju nas i novi filmski hitovi. U nastavku vam donosimo 15 filmova koji će se ove jeseni naći na repertoaru domaćih bioskopa.

Izuzetno putovanje jednog Fakira

Prva bioskopska premijera sa naše liste očekuje nas već u sredu. Šarmantni francuski avanturistički film koji prati neobično putovanje Aje, mudrog uličnog mađioničara iz Mumbaja, snimljen je prema istoimenom romanu.

Slatka mala tajna

U četvrtak nas u okviru progarama „Ladies night“ u bioskopima Cineplexx očekuje premijera ovog napetog, a istovremeno duhovitog trilera. Glavne uloge u ovom filmu, zasnovanog na romanu, tumače Ana Kendrik i Blejk Lajvli.

Marija Kalas

Takođe od četvrtka gledaćemo francuski film o čuvenoj grčko-američkoj operskoj divi sa intimnim pogledom na njen život i rad.

Odmazda

Premijera ovog uzbudljivog akcionog trilera u kom glavnu ulogu tumači legenda akcionih filmova Brus Vilis očekuje nas 20. septembra.

Džoni Ingliš-ponovo u akciji

Takođe, od 20. septembra prikazuje se dugo očekivani treći nastavak priče o Džoniju Inglišu, nespretnom tajnom agentu koga tumači urnebesni Roan Etkinson.

Kolet

Ova britanska biografska drama sa Kirom Najtli u glavnoj ulozi donosi priču o Sidoni-Gabriel Kolet čija borba nad kreativnim vlasništvom i bitka za rodnu ravnopravnost dovode do prevazilaženja društvenih ograničenja, revolucije književnosti, mode i seksualnog izražavanja. U bioskope stiže takođe 20. septembra.

Pepermint

Od 27. septembra gledaćemo uzbudljivu dramu sa Dženifer Garner u ulozi majke koja uzima pravdu u svoje ruke kako bi osvetila ubistvo muža i ćerke.

Prvi čovek na Mesecu

Nakon velikog uspeha filma „La La Land“, reditelj i dobitnik Oskara Dejmijen Šazel i glumac Rajan Gosling ponovo udružuju snage u filmu koji donosi priču o misiji sletanja na mesec i Nilu Armstrongu. Ovaj film baziran na knjizi očekuje nas u bioskopima od 11. oktobra.

Teška vremena u El Rojalu

Takođe 11. oktobra u bioskope stiže film o iskupljenju sedam stranaca sa misterioznim tajnama koji se sastaju u oronulom hotelu El Rojal. U ovom trileru sjajnu glumačku ekipu predvode Džef Bridžis, Kris Hemsvort, Džon Hem, Dakota Džonson i Sintija Erivo.

Milja 22

Ovaj akcioni spektakl u kom Markom Volbergom tumači agenta CIA-e gledaćemo u bioskopima od 18. oktobra. Pored njega, u filmu igra i Džon Malkovič,

Južni vetar

Od 25. oktobra gledaćemo ovaj domaći savremeni triler sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. U filmu je surovo, ali istovremeno i humoristično prikazana priča o beogradskom podzemlju. Ovo je ujedno i poslednja prilika da vidimo Nebojšu Glogovca na velikom platnu.

Boemska rapsodija

Ljubitelji grupe „Queen“ i sjajnog frontmena Fredija Merkjurija od 1. novembra će imati priliku da uživaju u biografskom filmu o beskompromisnim umetnicima koji su svojim inspirativnim pesmama pomerali granice i revolucionarnim zvukom razbijali stereotipe.

Ono što nas ne ubije

Filmska ekranizacija uzbudljivog švedskog trilera u bioskope stiže 8. novembra. Reč je o ekranizaciji poslednje (četvrte) knjige istoimenog naziva koja je nastavak Milenijum trilogije, jedne od najuspešnijih krimi priča u istoriji.

Kralj Petar Prvi

Od 11. novembra gledaćemo uzbudljivu istorijsku dramu o srpskom vladaru koji je kao mlad proteran iz Srbije, ali se vratio u svoju domovinu da pokuša da je obnovi i spasi je od daljeg stradanja. Glavnu ulogu tumači Lazar Ristovski.

Udovice

Od Oskarom nagrađenog reditelja Stiva Mekvina stiže nam priča o četiri žene koje nemaju ništa zajedničko osim dugova koje su ostavili njihovi pokojni muževi baveći se kriminalom. One tada odlučuju da preuzmu sudbinu u svoje ruke i izgrade budućnost po sopstvenim uslovima. Premijera ovog trilera očekuje nas 22. novembra.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: