“Slom” – serija o kojoj svi pričaju

Večeri koje ove jeseni provodimo kod kuće idealne su da ih uz omiljeno društvo, ćebe i topao napitak provedemo ispred televizora. Moramo priznati da je izbor serija odličan, ali se među njima svakako istakla jedna koja nam je monotone večeri pretvorila u uzbudljive i već nedeljama gledaoce širom sveta drži intrigiranima da otkriju sve misterije koje donosi.

U pitanju je HBO mini serija “Slom”. Iščekivana je mesecima, pre svega zbog odlične glumačke ekipe koju predvode Nikol Kidman i Hju Grant, ali i zbog autora Dejvida Kelija, koji potpisuje i popularnu seriju “Nevine laži”.

Serija je nastala na osnovu romana “Trebalo je da znaš”, a u šest epizoda gledaoci se susreću sa porodičnom dramom, tajnama, prevarom, lažima, ubistvom i traganjem za odgovorima.

Grejs i Džonatan su naizgled običan bračni par njujorške visoke klase. Ona je uspešan terapeut, on dečiji onkolog, imaju prelep stan, divnog sina, savršeno su doterani, odlaze na humanitarne aukcije i ništa ne odaje utisak da se iza ovog idiličnog života kriju mračne tajne. Međutim, već u prvoj epizodi život porodice Frejzer počinje da liči na košmar, a intrige koje se otkrivaju sa svakom epizodom držaće sve ljubitelje drame i trilera pred ekranima u neizvesnosti. A verujemo da ćete i na spavanje odlaziti sa pitanjem “Ko je ubica?”.

Posebno interesantna u ovoj seriji je uloga dodeljena Hju Grantu, koga smo povezivali sa romantičnim komedijama i poistovećivali sa šarmantnim Englezom, a koji se sada našao u potpuno drugačijoj dramskoj ulozi. Za razliku od njega Nikol Kidman smo navikli da gledamo u sličnim ulogama, kakvu je imala upravo i u seriji “Nevine laži”. Ipak, kad smo kod poređenja sa ovom serijom, dok je u njoj postepeno raslo uzbuđenje, u seriji “Slom”, šok i neizvesnost počinju od samog početka.

Osim zabave u hladnim večerima, ova serija navešće vas da analizirate svaki kadar, pogled, rečenicu, da sumnjate u svakoga, da preispitujete likove, njihove odluke, ali i da se pitate dokle je svako spreman da ode zbog ljubavi, porodice, ugleda, šta novac može da kupi i koliko zapravo poznajemo jedni druge.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: