Počinje besplatni virtuelni Dečiji naučni kamp

Centar za promociju nauke i Odeljenje za kulturu Ambasade Mađarske, Kolegijum Hungarikum Beograd, po treći put organizuju zimski Dečji naučni kamp – DNK.

Zbog pomerenog zimskog školskog raspusta ovogodišnji program biće organizovan svakog vikenda u februaru. Prijave za virtuelni zimski DNK počinju 22. januara i traju do 29. januara. Program je besplatan, ali su prijave obavezne i vrše se isključivo onlajn, putem linka.  

DNK je tokom godina menjao formu, ali osnovna ideja uvek ostaje ista – to je višednevni naučno-istraživački i edukativni program za školarce koji im pruža priliku da u inspirativnom okruženju, u društvu vršnjaka sličnih interesovanja, kroz saradnju sa odraslima razvijaju svoje naučne projekte.

Tema ovogodišnjeg DNK-a je “Misija svemir”. Poznati i nepoznati svemir istražiće se iz što više različitih uglova. Biće sedam tema koje će deca raditi sa naučnim demonstratorima, ali i gostujućim naučnicima iz čitavog sveta. Proučavaće se poznati i nepoznati svemir, kako se istražuje svemir, alati i metode posmatranja nebeskih tela, klima, meteorologija i svemir, svemirske misije, vozila i mašine koje se koriste u njima, astrobiologija i naseljavanje sunčevog sistema.

Učešće na kampu je besplatno i namenjeno isključivo deci osnovnoškolskog uzrasta. Uspešno popunjavanje prijave znači da je vaše dete primljeno na kamp. Rad će biti usklađen sa uzrastom i interesovanjima dece, ali pošto je grupa veoma različita, a većinu aktivnosti deca sprovode samostalno, najmlađoj deci je potrebno obezbediti podršku odraslih kako bi se osigurala najoptimalnija atmosfera za realizaciju ovakve vrste programa.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: